Záběry z příbramské pizzerie: Plameny ji zcela pohltily, zhoubu uspíšil žhář

Kamerové záznamy z požáru pizzerie v Příbrami

O požáru pizzerie v Příbrami redakce CNN Prima NEWS již informovala. Policie nyní zveřejnila kamerové záznamy, na kterých je maskovaný žhář vidět přímo při činu, a prosí veřejnost o pomoc při hledání pachatelů.

K incidentu došlo minulý čtvrtek v noci. Z okolních budov musela být evakuována asi desítka osob. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Vzniklá škoda byla prvotně odhadnuta na 1,5 milionu korun. Policie kamerové záznamy zveřejnila až nyní. „Na videu je zachycena maskovaná osoba, která přes okno vstupuje do objektu, neznámou hořlavou kapalinu rozlévá po provozovně a následně zapaluje,“ sdělila policejní mluvčí Monika Schindlová.

Z místa odjeli tmavým combi

Pachatelé hořlavinu zřejmě načepovali do plastového pětilitrového barelu. Jeden z nich později zapálil i zaparkované auto ve dvoře, které patřilo pizzerii. „Pachatelé následně z místa odjeli vozidlem combi tmavé barvy typově odpovídající vozu značky Škoda Superb III nebo Audi A6, a to směrem do Žižkovy ulice,“ dodala Schindlová.

Policie již zahájila trestní řízení pro obecné ohrožení a poškození cizí věci. Pokud máte jakékoliv informace, kontaktujte policii na telefonním čísle 724 128 090 nebo na lince 158.

Tagy: