Dohra brutálního útoku policisty v Praze: Za napadení ženy míří i s partnerkou k soudu

Ilustrační foto

Pokračování případu policisty, který opilý vláčel ženu po silnici

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) navrhla obžalovat policistu, který opilý, ve slavnostní uniformě, vláčel mladou ženu po silnici za vlasy. Před soud míří i jeho partnerka – policistka, která při napadení byla také. A trestnímu stíhání se nejspíš nevyhne ani jeden z policistů, který byl k případu přivolán.

Policista ve slavnostní uniformě před jedním z pražských barů klečel na třicetileté ženě. Svědci se ji snažili bránit. Policista ji v jednu chvíli vzal za vlasy a odtáhl na silnici. Z videozáznamu je patrné, že součástí brutální potyčky byla i další žena, policistka a partnerka agresora.

ČTĚTE TAKÉ: Tragické úmrtí na Karlově náměstí. Cizinec se sesunul k zemi a náhle zemřel

„U dvou příslušníků byl v červenci předložen státnímu zástupci návrh na podání obžaloby,“ řekla pro CNN Prima NEWS mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová.

Agresor, který ženě způsobil poranění hlavy a komplikovanou zlomeninu nohy, už u policie nepracuje. Výpověď dostal už v polovině května, bez nároku na výsluhy. „Propuštění proběhlo z důvodu porušení slibu, pro zavrženíhodné jednání,“ sdělil mluvčí Policie hl. m. Prahy Jan Daněk.

Pracovním následkům se nevyhnula ani partnerka agresora. U policie zůstává, je ale postavena mimo službu. Z videozáznamu, který letos v březnu doslova zaplavil internet, je patrné, že k brutální rvačce přijela policejní hlídka. Podle vyšetřování GIBS pochybil i jeden z dvojice policistů.

„Třetí policista, proti kterému bylo zahájeno trestní stíhání pro trestný čin maření úkolu úřední osoby z nedbalosti, si podal stížnost proti usnesení o zahájení trestního stíhání. Stížnost mu byla státním zástupcem zamítnuta,“ dodala Nguyenová. V případě prokázání viny mu hrozí zákaz činnosti a až jeden rok za mřížemi. Podle GIBS ale vyšetřování celého případu stále probíhá.

Za to dvojici, která se vracela z policejního plesu, teď hrozí, že skončí tam, kam v minulosti ostatním pomáhala – za mřížemi. V případě odsouzení si bývalý policista může vyslechnout až desetiletý trest, jeho partnerka dva roky vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Známý český životní kouč je u soudu. Obžaloba ho viní ze sexuálního nátlaku na osm žen

Tagy: