Známý český životní kouč je u soudu. Obžaloba ho viní ze sexuálního nátlaku na osm žen

Zvonek kanceláře Vratislava Hláska

Případ známého životního kouče Vratislava Hláska je u soudu

Případ známého životního kouče Vratislava Hláska je u soudu. Obžaloba ho viní ze sexuálního nátlaku na osm klientek. Hlásek svou vinu odmítá. Tvrdí, že metody vycházejí z tantry a že je ženy podstupovaly dobrovolně. Nyní mu hrozí až čtyři roky za mřížemi.

Svlékání, sebeuspokojování, sahání na penis, orální a dokonce i pohlavní styk. To je výčet sexuálních praktik, které se měly podle kriminalistů odehrávat za zdmi kanceláře známého osobního kouče Vratislava Hláska na Národní třídě v Praze. Sexuální nátlak podle žalobce zažilo osm žen. „Některé klientky mají velmi těžká traumata. V případě jedné z nich bych řekl, že je z toho zničená na celý život,“ sdělil pro CNN Prima NEWS advokát Daniel Bartoň.

ČTĚTE TAKÉ: Opravář počítačů zardousil v Bílině expřítelkyni. Za vraždu si odsedí 10 let vězení

„Zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranice poškozených v sexuální oblasti. Od obnažování, sebeukájení a v jiných případech až po pohlavní styk,“ uvedla kriminalistka.

Sám Vratislav Hlásek již v minulosti odmítal, že by svým jednáním překročil hranici zákona. „To, co dělám, je, že provázím klienty k dospělosti a k zodpovědnosti za jejich vlastní rozhodnutí. Několik mých klientek nyní přehodnotilo to, co si svobodně objednaly, zaplatily a co jim podle jejich vlastních slov pomáhalo. Nyní čelím mediálnímu lynči, který mě nutí očistit svoje jméno,“ řekl Hlásek.

A vinu odmítl i v úterý u soudu. Podle jeho slov metody vycházejí z tantrických technik. „Všechny ty věci, co mi jsou dávány za vinu, že jsem z nich měl vlastní potěšení, jsem absolvoval v rámci kurzů. Z hlediska trestněprávní odpovědnosti se cítím nevinen. Děje popisované v obžalobě jsou v podstatě popsány v pořádku, kromě slovníku a kontextu. Ta interpretace je úplně jinde,“ hájil se obžalovaný u soudu.

Ženy za duševní útrapy žádají od Hláska kolem 1,8 milionu korun. Další jednání, kde budou vypovídat poškozené ženy a soudní znalec, budou kvůli citlivosti případu neveřejné. Hláskovi hrozí až čtyři roky vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejvyšší soud k případu dívky zneužívané otčímem: Podmínka je porušení zákona

Tagy:
soud sex penis Praha soudní proces soudnictví trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost sexuální trestné činy