Zakopané mrtvoly na Třebíčsku? Policisté pročesávali lesy, hledají oběti násilného činu

Policisté na Třebíčsku pátrají v lesích po zakopaných mrtvolách.

Policisté na Třebíčsku hledají v lese zabité lidi

Policisté v uplynulých dnech pročesávali lesy v okolí Hrotovic na Třebíčsku. Podle informací CNN Prima NEWS tam hledali oběť nebo oběti násilného trestného činu. Podobná pátrací akce na pomezí Jihomoravského kraje a Vysočiny přitom neproběhla poprvé. Nedávno totiž kriminalisté podobným způsobem pátrali v lesích na Znojemsku.

Přírodní rezervaci v Tavíkovicích na Znojemsku letos v září několik dnů prohledávaly metr po metru desítky policistů v rojnicích i se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání mrtvol. „Říká se, že mělo jít o zakopanou mrtvolu nějaké dívčiny, s tím, že se těch mrtvol hledá víc. Ostatní mají být bílí koně,“ řekl v září CNN Prima NEWS obyvatel Tavíkovic Libor Kosour.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v tragédii u Hradce: Muž naložil zabitou manželku do auta, po nárazu do stromu zemřel

Královéhradecká kriminálka už dřív odmítla pátrání v Tavíkovicích s ohledem na probíhající vyšetřování jakkoliv komentovat. Před pár dny proběhla podobná rozsáhlá pátrací akce v lesích u Hrotovic na Třebíčsku, které jsou od Tavíkovic vzdálené zhruba 12 kilometrů.

„U Hrotovic byl plný les policajtů a psovodů, hledají mrtvá těla a jedno prý našli,“ napsala CNN Prima NEWS jedna z divaček. Několikadenní pátraní ale skončilo neúspěšně, jak potvrdila starostka Hrotovic. V okolních lesích žádnou oběť nebo oběti trestného činu kriminalisté nenašli.

Stále tak není jasné, koho policie v těchto místech hledá a je možné, že ve svém pátrání bude na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje pokračovat i dál.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bití, tahání za vlasy i nadávky. Případ týrání dětí v jeslích v Žatci zřejmě zamíří k soudu:

Tagy:
les policie Jihomoravský kraj Kraj Vysočina mrtvola Policie České republiky okres Znojmo okres Třebíč Hrotovice Tavíkovice