Policisté obvinili matku z vraždy novorozence v Karlových Varech. Dítě měla udusit

V Karlových Varech našli tělíčko novorozence

Vyústění hrůzné vraždy novorozence

Novorozence, kterého 22. prosince našli lidé u břehu řeky Ohře v Karlových Varech, zabila podle policie vlastní matka. Kriminalisté zadrželi podezřelou 33 letou cizinku, která podle informací CNN Prima NEWS pochází z Lotyšska, a obvinili ji ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného na dítěti mladším 15 let.

Matka podle vyšetřovatelů zavraždila dítě zvlášť krutým způsobem. „Bezprostředně po porodu měla novorozenci do úst vložit utěrku a následně mu ústa, nos a oči přelepit izolační páskou. Kolem krku mu měla omotat a utáhnout pupečník,“ popsal otřesné detaily případu mluvčí policie Jakub Kopřiva. Následně měla cizinka vložit dítě do pytle a zanechat ho u cyklostezky vedoucí od Chebského mostu k Ostrovskému mostu na pravém břehu řeky Ohře.

Byla to holčička

Cizinka podle policie v pondělí 21. prosince v noci přirozeně porodila holčičku v pokoji ubytovacího zařízení v Karlových Varech. Tašku s dítětem měla mít několik hodin v pokoji. Po utajeném porodu uklidila, osprchovala se a s mrtvým dítětem v igelitové tašce odešla k řece.

Po nálezu tělíčka novorozence kriminalisté provedli ohledání místa. Následně prověřovali stovky informací zjištěných jak z vlastního šetření, tak ze znaleckých posudků či od pozorných občanů.

Jako klíčová se ukázala spolupráce s Pražským kriminalistickým ústavem. Díky analýze DNA se podařilo určit například přibližný věk rodičky, barvu jejích vlasů a další detaily, díky kterým ženu v jednom z karlovarských hotelů našli.

Podle informací CNN Prima NEWS se dokonce policisty pokusila zmást, když několikrát upozornila na jinou kolegyni s tím, že právě ona mohla v nedávné době porodit. Nakonec se ale měla k hrůznému činu přiznat.

Ženě, kterou policisté navrhují stíhat vazebně, hrozí při prokázání viny trest vězení na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Tagy: