Letošním prvním novorozencem je dívka Viktorie, narodila se v Plzni

Novorozenec s matkou

První děti roku 2021

První dítě roku 2021 Plzeňského kraje, a zřejmě i celého Česka, je Viktorie, která přišla na svět minutu po půlnoci ve Fakultní nemocnici Plzeň. Je zdravá, měří 50 centimetrů a váží 3 330 gramů. Minutu po ní přišel na svět v Ostravě chlapec Tomáš.

Praha: První dítě se narodilo v Ústavu pro péči o matku a dítě

První dítě letošního roku v Praze se narodilo v 1:06 v Ústavu pro péči o matku a dítě v Podolí. Chlapec váží 3,7 kilogramu a měří 53 centimetrů. O čtvrt hodiny později se v porodnici U Apolináře, tedy na Gynekologicko-porodnické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, narodila holčička vážící 3,3 kilogramu a měřící 49 centimetrů.

Jako třetí v novém roce se v metropoli narodila holčička Evelína. Na svět přišla na gynekologicko-porodnickém oddělení v nemocnici Motol v 1:40. Podle mluvčí nemocnice Ludmily Šimáčkové novorozená dívka váží 3,8 kilogramu a měří 49 centimetrů.

Olomoucký kraj: Natálie přišla na svět dvanáct minut po půlnoci

První dítě v Olomouckém kraji se letos narodilo v porodnici Fakultní nemocnice Olomouc. Holčička Natálie přišla na svět dvanáct minut po půlnoci. Následoval ji Leoš v Nemocnici Agel Jeseník a Ondřej v Nemocnici Agel Přerov.

„Holčička Natálie váží 3,830 kilogramu a měří 51 centimetrů. Je z Olomouce,“ řekl mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher. V Nemocnici Agel Jeseník se narodil jako první letošní miminko chlapeček Leoš, a to v 07:02. „Maminka přijela do jesenické porodnice z nedaleké obce na Javornicku,“ uvedla mluvčí společnosti Agel Radka Miloševská.

V Nemocnici Agel Přerov přivítali první miminko v 07:30. „Byl to také chlapeček, který dostal jméno Ondřej. Maminka přijela z nedaleké obce u Lipníka nad Bečvou,“ podotkla Miloševská.

Liberecký kraj: První miminko bylo ze sousedního kraje

První miminko v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v Jilemnici. Malá Mariana přišla na svět ve 2:24. rodiče ale přijeli ze sousedního Královéhradeckého kraje, z Jičína. Zdravá holčička měří 51 centimetrů a váží 4,13 kilogramu, řekla sestra z porodnice v Jilemnici. První miminko nového roku už mají i v ostatních nemocnicích v Libereckém kraji s výjimkou Liberce.

V Jablonci přivítali krátce před čtvrtou prvního chlapečka. Váží 3,535 kilogramu, měří rovného půl metru a dostal jméno Jan, rodiče jsou ze Smržovky. O hodinu a půl později přišel na svět další kluk Dominik v českolipské nemocnici.

Karlovarský kraj: Zora se narodila v Sokolově

Prvním miminkem narozeným v Karlovarském kraji v roce 2021 je holčička Zora, která přišla na svět v Nemocnici Sokolov, ve 5:00. Holčička váží 2 020 gramů, informovala mluvčí sokolovské nemocnice Markéta Singerová.

Jen pět minut po holčičce narozené v Sokolově se narodilo miminko v chebské nemocnici. Je jím chlapeček jménem Duc An, který přišel na svět ve 5:05. Chlapec se narodil rodičům z Hazlova a váží 3 230 gramů, uvedl mluvčí krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Jihomoravský kraj: Rozálie přišla na svět čtyři minuty po půlnoci

Prvním dítětem narozeným v roce 2021 na jihu Moravy se stala holčička Rozálie, která přišla na svět v Nemocnici Břeclav čtyři minuty po půlnoci. Informovala o tom Alena Knotková z Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Děvčátko měří 49 centimetrů a váží 3 130 gramů.

Druhým miminkem letošního roku je děvčátko narozené ve Vyškově v 1:45, prvním brněnským dítětem roku je chlapec narozený ve 3:30 ve fakultní nemocnici Brno v Bohunicích.

Středočeský kraj: Ema se narodila v Kolíně

Prvním letošním dítětem narozeným ve středočeských nemocnicích je děvče Ema. Narodila se v kolínské porodnici v 0:03. Váží 3 710 gramů, sdělila Kateřina Kubíčková ze středočeského hejtmanství.

Loni se první středočeské dítě narodilo v nemocnici v Mladé Boleslavi. Chlapeček Marek přišel na svět čtvrt hodiny po půlnoci. Vážil 3 520 gramů a měřil 51 centimetrů.

Pardubický kraj: Radují se z Tadeáše a Valerie

Prvním dítětem letošního roku v Pardubickém kraji je chlapec, narodil se 38 minut po půlnoci v nemocnici ve Svitavách. První dívka letošního roku narozená v kraji přišla na svět v chrudimské nemocnici deset minut před druhou hodinou ranní, řekla Alena Františková z oddělení komunikace krajských nemocnic.

Tadeáš po porodu vážil 3 450 gramů a měří 50 centimetrů, jeho matka je z Jedlové u Poličky. Dívka se jmenuje Valerie, vážila 2 720 a měří 46 centimetrů, matka pochází z Chrudimi.

Zlínský kraj: Ela je z Kroměřížska

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích ve Zlínském kraji je děvče Ela. Na svět přišla v 02:05 v porodnici Kroměřížské nemocnice. Při porodu vážila 3 360 gramů a měřila 48 centimetrů, její maminka Kristýna je ze Zdounek na Kroměřížsku, řekl mluvčí krajských nemocnice Egon Havrlant. V kroměřížské porodnici se podle něj od půlnoci do 07:00 narodily celkem dvě děti, v obou případech děvčátka.

V porodnici Uherskohradišťské nemocnice je letos prvním dítětem chlapec Václav, který se narodil v 04:00, při porodu vážil 3 300 gramů a měřil 50 centimetrů. „Jeho maminka Marcela je z Tvarožné Lhoty. Do sedmé hodiny ranní tam přišly na svět celkem dvě děti, v obou případech chlapci,“ uvedl mluvčí.

Ústecký kraj: Danielu přivítal svět tři minuty po půlnoci

První dítě narozené v novém roce v Ústeckém kraji je holčička Daniela, narodila se tři minuty po půlnoci v nemocnici společnosti Krajské zdravotní (KZ) v Mostě mamince Miriam Nykodýmové z Litvínova. Vážila 3 410 gramů a měřila 50 centimetrů. V tiskové zprávě o tom dnes ČTK informovala společnost KZ, jež v kraji spravuje pět nemocnic.

V nemocnici Kadaň na Chomutovsku se dnes jako první na svět podíval chlapec, narodil se v 1:13. V Litoměřické nemocnici se narodil rovněž kluk, a to v 5:13. ČTK to řekli zaměstnanci porodnic.

Moravskoslezský kraj: Zvítězili chlapci

Prvními dětmi narozenými v novém roce v Moravskoslezském kraji byli chlapci. V Městské nemocnici Ostrava (MNO) přišel dvě minuty po půlnoci na svět Tomáš, v Nemocnici Agel Ostrava-Vítkovice se o deset minut později narodil Mikuláš. Oznámili to mluvčí nemocnic.

Lucie Branná za MNO uvedla, že Tomáš vážil 3 650 gramů a měřil 50 centimetrů. Jeho maminka je z Vřesiny u Hlučína na Opavsku. Mikuláš měl po narození míry 4 170 gramů a 54 centimetrů a jeho maminka je Ostravanka.

První letošní dítě na Karvinsku se narodilo v 00:34 v porodnici v Havířově. Mluvčí nemocnice s poliklinikou Havířov Irma Káňová uvedla, že holčička Karin vážila 2 970 gramů a měřila 49 centimetrů. Čtvrt hodiny po ní přišel ve stejné porodnici na svět chlapeček Jakub.

První letošní dítě ve Fakultní nemocnici Ostrava, největším zdravotnickém zařízení v kraji, se narodilo v 00:53 a má jméno Quynh Mai. V Novém Jičíně byl prvním narozeným dítětem v 01:24 Ondřej.

Českobudějovický kraj: Inna je zdravá a má se čile k světu

Prvním letošním dítětem narozeným v jihočeských nemocnicích je dívka Inna. Narodila se v českobudějovické nemocnici v 0:52. Váží 2 510 gramů. Druhé letošní jihočeské miminko se narodilo ve 2:04 v písecké nemocnici, chlapec Petr, řekla mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková.

„Holčička (Inna) je zdravá a má se čile k světu,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek. Porod byl bez komplikací.

Druhé letošní miminko kraje se narodilo v písecké nemocnici ve 2:04. Chlapec Petr vážil 3 600 gramů. „Jsou s maminkou již v pořádku na oddělení šestinedělí,“ uvedl primář gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice Písek Michal Turek. Třetím jihočeským miminkem je chlapec Tomáš, který se narodil ve 2:08 ve strakonické nemocnici.

Královéhradecký kraj: Ivanova maminka je Slovenka

Prvním miminkem letošního roku v Královéhradeckém kraji je chlapec. Narodil se ve Fakultní nemocnici (FN) Hradec Králové dnes ve 0:26. První děvče se narodilo v krajské nemocnici v Rychnově nad Kněžnou v 01:19. Řekli to zástupci nemocnic.

Chlapec se jmenuje Ivan, váží 3 280 gramů, maminka je ze Slovenska. Děvče Agáta váží 2 930 gramů, měří 51 centimetrů a rodiče jsou z Rychnova nad Kněžnou.

Vysočina: Mikuláš váží 3 780 gramů, měří 52 centimetrů

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině je chlapec Mikuláš. Narodil se v nemocnici v Třebíči v 1:26. Váží 3 780 gramů, měří 52 centimetrů. „Matka Lucie je z Hrotovic,“ sdělila mluvčí třebíčské nemocnice Jitka Mácová.

Druhým letošním dítětem narozeným v kraji je Antonín z obce Kameničky u Chrudimi, který přišel na svět v 1:51 v havlíčkobrodské nemocnici. Vážil 3 750 gramů. V této nemocnici se brzy ráno narodil ještě Jakub z obce Libice nad Doubravou, jenž vážil 2 750 gramů. Tamní porodnice miminka neměří, řekla mluvčí nemocnice Petra Černo.

První dívka kraje, Sára, se narodila letos v Jihlavě, Sára, ve 3:04. Váží 3 625 gramů, měří 51 centimetrů. „Maminka Kateřina je z Třebíče, je to její první miminko,“ řekla pracovnice porodnice.

Plzeňský kraj: Viktorie byla úplně první

První dítě roku 2021 Plzeňského kraje, a zřejmě i celého Česka, je Viktorie, která přišla na svět minutu po půlnoci ve Fakultní nemocnici Plzeň. Holčička je zdravá, měří 50 centimetrů a váží 3 330 gramů, řekla administrátorka nemocnice Libuše Kufnerová.

Loni se první miminko Plzeňského kraje narodilo také ve Fakultní nemocnici Plzeň. Chlapec Lukáš přišel na svět ve 3:37. Vážil 3 200 gramů a měřil 51 centimetrů.

Tagy: