Znásilnění při hodech na Prostějovsku. Místní žijí ve strachu, policie prosí o pomoc

Mladík se pokusil znásilnit dvě školačky

Znásilnění na cyklostezce

Kriminalisté vyšetřují znásilnění, ke kterému mělo o víkendu dojít nedaleko Němčic nad Hanou na Prostějovsku. Mladou ženu tu údajně během hodové zábavy napadl zatím neznámý pachatel. Policisté teď žádají veřejnost o pomoc.

Všechno se mělo podle místních odehrát na cyklostezce. Nasvědčují tomu i zbytky policejní pásky. „Neznámý pachatel měl mladou ženu přinutit k nechtěnému pohlavnímu styku. Případu, který byl kvalifikován jako trestný čin znásilnění, se v současné době velmi intenzivně věnujeme a po pachateli pátráme. Využíváme veškeré prostředky k tomu, aby byl pachatel co nejdříve odhalen a případ objasněn,“ uvedla mluvčí Policie ČR Olomouckého kraje Miluše Zajícová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Partnerce měl proříznout šlachy, aby nemohla utéct. Soudu v Olomouci přiznal jen „pár facek“

Vše se odehrálo během víkendové hodové zábavy. Policisté zveřejnili první informace až ve čtvrtek po dotazu CNN Prima NEWS. „Je špatně, že lidi vůbec nevědí, co se stalo. Nikdo nic neřekne a lidi se prostě bojí,“ uvedla jedna z obyvatelek Němčic nad Hanou. „Dcera byla na hodové zábavě, ví, že tam byli policisté, že někoho údajně hledali, ale nikdo nic netuší,“ dodala.

To se teď ale mění a kriminalisté žádají veřejnost o pomoc. „Pokud se někdo v nočních hodinách ze soboty na neděli pohyboval po cyklostezce v lokalitě obcí Mořice, Vrchoslavice a Němčice nad Hanou a všiml si zde pohybující se osoby nebo by mohl k případu poskytnout jakékoli informace, ať nás kontaktuje na lince 158,“ sdělila Zajícová.

Tagy:
zábava znásilnění Olomoucký kraj Olomouc Němčice nad Hanou hody Policie České republiky okres Prostějov