Policisté vyslechli muže, který ohrožoval děti v tramvaji zbraní. Výtržníkovi hrozí dva roky

Muž v tramvaji ohrožoval spolucestující.

Muž, který ohrožoval děti v tramvaji, se přiznal

Policisté stále vyšetřují nepochopitelný incident, který se odehrál v tramvaji číslo devět v pražských Řepích. Redakci Krimi zpráv se podařilo zjistit, že zbraň, kterou výtržník držel v ruce, je takzvaná flobertka. Silou střely se velmi podobá vzduchovce. Rodiče dětí, které muž ohrožoval, se stále policistům nepřihlásili. Policie znovu prosí, aby se jim co nejdříve ozvali.

Stačilo jen pár dní a policisté na tísňové lince přijali několik volání od svědků, kteří výtržníka z tramvaje číslo devět poznali. Muž tam nadával několika dětem a potom z kapsy vytáhl revolver. „Osmačtyřicetiletého muže policisté vyslechli a ten je zatím stíhán na svobodě,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá vražda u Paříže: V bytě našli mrtvou matku a čtyři děti. Policie zadržela otce

Redakci Krimi zpráv se podařilo zjistit další důležitý detail tohoto případu. Zbraň, kterou držel v ruce, je takzvaná flobertka. „Je to na bezprachové náplně a energie takovýchto zbraní není obvykle o nic větší než známá obyčejná vzduchovka,“ vysvětlil expert na zbraně Pavel Černý. Kdyby výtržník zmáčkl spoušť a vystřelil, rána by mohla velmi nepříjemně štípnout. Zásah například do oka by mohl být nebezpečný.

„Jsou i raritní případy usmrcení vzduchovkou třeba přes oko, kdy střela vnikla do mozku, ale obvykle by nemělo dojít k fatálnímu zranění,“ dodal Černý. Aby policisté mohli případ uzavřít, potřebují ještě mluvit se samotnými dětmi. Dodnes o nich ale nic neví. Svědectví vystrašených dětí budou klíčová. Proto policisté apelují na to, aby se jim rodiče ozvali co nejdříve. Muž může v případě odsouzení skončit za výtržnictví až na dva roky za mřížemi.

PODÍVEJTE SE: Policie řešila několik případů výhrůžek a inspirací čtvrtečním střelcem

Tagy: