Policisté zabavili 100 kilogramů hašiše ze Slovenska. Zadrželi 14 lidí, vedl je cizinec

Policisté během akce s názvem Konor zajistili téměř 100 kilogramů hašiše, pět kilogramů kokainu, pervitin a další drogy.

Policie zajistila téměř sto kilo hašiše

Policisté z protidrogové centrály stíhají 14 lidí kvůli dovážení drog ze Slovenska. Společně se slovenskými kolegy zajistili téměř 100 kilogramů hašiše, pět kilogramů kokainu, pervitin a další drogy, dále laboratoř pro výrobu drog, nelegálně držené zbraně, auta a hotovost. Hlavním obviněným je cizinec, který dodával kokain a pervitin na drogový trh v Praze, Královéhradeckém a Pardubickém kraji a přípravky s pseudoefedrinem i do výroben drog ve Středočeském kraji. Policie o tom ve středu informovala na webu.

Mezi zadrženými je 11 Čechů a tři cizinci. Členy organizované skupiny policie obvinila za distribuci léčiv s obsahem pseudoefedrinu, dále pak za prodej metamfetaminu a kokainu. „Dvanáct lidí je ve vazbě, dva jsou vyšetřováni na svobodě. Podle závažnosti trestné činnosti hrozí obviněným různé tresty, některým až 18 let vězení,“ uvedla policie na svém webu.

ČTĚTE TAKÉ: Obviněný muž z Teplic měl k vraždě mladé ženy použít nůž a sekeru. Soud ho poslal do vazby

Hlavním obviněným je cizinec. Další zadržení jsou podezřelí z toho, že s dovezenými drogami dále obchodovali. Jeden cizinec dodával výrobci pervitinu látky potřebné pro výrobu, další stíhaný pervitin vyráběl a dva Češi poskytovali k výrobě drog své nemovitosti výměnou za vyrobené drogy.

Během akce s krycím názvem Konor zajistili policisté v Česku a na Slovensku drogy, přípravky s pseudoefedrinem, které se k výrobě drog využívají, tři nelegálně držené ruční střelné zbraně, laboratoř pro výrobu drog, několik aut a dále 405 500 Kč a 25 945 eur. Akci předcházelo sedmiměsíční vyšetřování.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zabíjel za pomocí zombie drogy. Soud v Olomouci rozhodl o jeho trestu, odsedí si 11 let

Tagy: