Potvrzeno, legendární Oasis se vrací na scénu. Skupina oznámila sérii velkých koncertů

Legendární kapela Oasis

Oasis oznámili turné

Legendární kapela Oasis se vrací na scénu. Její členové to oznámili na sociální síti X s tím, že na příští rok naplánovali několik koncertů, včetně čtyř na stadionu ve Wembley.

Po letech spekulací, přestřelek a rozporů je nyní jasné, že se britská rocková kapela Oasis, která se proslavila v 90. letech svým charakteristickým zvukem a ikonickými hity, chystá k velkému návratu. Na sociální síti X její hlavní členové napsali stručně: „To je ono, to se děje.“ A připojili termíny svých koncertů.

Kapela vznikla v Manchesteru v roce 1991. Hlavními zakladateli byli bratři Noel a Liam Gallagherovi. Noel byl hlavním skladatelem a kytaristou, zatímco Liam hlavním zpěvákem. Dalšími členy byli Paul „Bonehead“ Arthurs (kytara), Paul „Guigsy“ McGuigan (baskytara) a Alan White (bicí).

ČTĚTE TAKÉ: Končí legendární kapela Aerosmith: Frontman Tyler má nevratně poškozené hlasivky

Oasis se rychle etablovali jako jedna z největších kapel své doby díky svému debutovému albu Definitely Maybe, které tento týden slaví třicet let od svého prvního vydání. Komerčně nejúspěšnější bylo ale jejich druhé album s názvem (What's the Story) Morning Glory?  z roku 1995, jehož součástí je asi největší hit této kapely – píseň Wonderwall.

S úspěchem a slávou v kapele ale přibývaly také konflikty mezi bratry. Dlouhotrvající napětí vyvrcholilo v létě roku 2009 – po divoké hádce v zákulisí před pařížským koncertem na festivalu Rock en Seine musel manažer kapely vystoupení zrušit. Noel následně ohlásil, že skupinu opouští, protože už nemůže dál se svým mladším sourozencem spolupracovat.

Zvěsti o možném comebacku se začaly objevovat v posledních dnech, kdy Liam Gallagher věnoval během vystoupení svému bratrovi píseň kapely Oasis Half The World Away. Bratři spekulace ještě podpořili, když na sociální síti X sdíleli krátký vzkaz: 27.08.24 – 8am, tedy v úterý v osm ráno.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vlastního muzikálu se už Zagorová nedožila. Její písně byly nedotknutelné, popsal hudebník Kříž

Tagy: