Povedená generálka před tenisovým US Open. Talentovaná Češka ovládla prestižní turnaj

Devatenáctiletá tenistka Linda Nosková získala v Monterrey první titul na okruhu WTA. Ve finále mexického turnaje nasazená šestka zdolala Lulu Sunovou z Nového Zélandu 7:6, 6:4. V generálce na US Open neztratila česká hráčka během pěti zápasů ani set.

Nosková uspěla ve finále na třetí pokus. Loni v Adelaide podlehla v boji o titul Bělorusce Aryně Sabalenkové a v Praze prohrála s Japonkou Nao Hibinovou.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel bývalý Federerův trenér. Hvězdný Švýcar vyhrál pod jeho vedením svůj první Wimbledon

Proti Sunové, která je ve světovém žebříčku o 22 míst níže, potvrdila Nosková roli papírové favoritky. Hned v druhém gamu sice přišla o podání, ale vzápětí vzala servis soupeřce.

Úvodní set dospěl do tie-breaku, v němž třiadvacetiletá Novozélanďanka vedla 6:4 a zdálo se, že si udrží stoprocentní bilanci v sezoně. Na turnajích WTA letos všech šest dosavadních zkrácených her ovládla. Nosková však čtyřmi fiftýny v řadě získala sadu po 68 minutách pro sebe.

Druhý set rozhodl jediný brejk v pátém gamu. Sunové, která hrála finále poprvé, nepomohlo v zápase ani 13 es.

Triumf na akci WTA 500 by měl vynést Noskovou v žebříčku o deset míst výš na 25. pozici, čímž si o jednu příčku vylepší dosavadní maximum.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT:

Tagy:
tenis turnaj finále US Open sport Praha Adelaide Linda Nosková Monterrey WTA Tour Championships Nao Hibinová sportovní disciplína