Požár baťovského domku ve Zlíně: Starší žena skončila s popáleninami v nemocnici

Hasiči v noci na neděli likvidovali požár baťovského čtvrtdomku v Kotěrově ulici ve Zlíně. V době vzniku požáru byli v domě dva lidé. Starší žena byla popálena a skončila v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ji převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření, muž vyvázl bez zranění, uvedla na webu hasičů mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Hasiči také evakuovali obyvatele dalších částí domu, nikdo z nich nebyl zraněn.

„Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár v prvním patře, který se dostal až na střechu. Hasiči ihned zahájili hasební práce a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou,“ uvedla mluvčí.

Požár se nerozšířil na další části domu. Baťovský čtvrdomek je jedním z typických cihlových domků, které se stavěly ve Zlíně za baťovské éry. Objekt se skládá ze čtyř bytových jednotek se samostatnými vchody.

Zasažená část objektu byla silně zakouřená. „K odvětrání hasiči použili přetlakovou ventilaci. Poté rozebrali část střešní konstrukce a dohasili skrytá ohniska. Celý objekt hasiči kontrolovali termokamerou. Půl hodiny po půlnoci vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru,“ uvedla mluvčí.

Příčina požáru zatím není známá, zjišťuje ji vyšetřovatel. Škoda je předběžně vyčíslená na dva miliony korun.

Tagy: