Požár historického kostela na Manhattanu. Na místě zasahovaly desítky hasičů

Historický kostel na dolním Manhattanu, ve kterém najdete Liberty Bell a jehož minulost se datuje k počátkům města, zničil rozsáhlý požár. Hasiči na svém Instagramu uvedli, že při náročném hašení čtyři z nich utrpěli lehká zranění.

Jeden z nejstarších newyorských kostelů v East Village začal hořet v sobotu před úsvitem. Velmi vysoko nad jeho střechu šlehaly plameny. Hasiči na svém Instagramu uvedli, že při náročném hašení čtyři z nich utrpěli lehká zranění.

Kostel pochází z dob původního osídlení ostrova ve 20. letech 20. století. Uvnitř byste našli slavný Liberty Bell, který zvonil vždy při inauguracích i úmrtích amerických prezidentů nebo například po tragických událostech 11. září. Šlo o jednu z nejstarších památek New Yorku.

Reverendka Jacqueline J. Lewisová pevně věří, že přežil alespoň zvon, ale s jistotou to říci nemůže. Církevní ministrantka Amanda Ashcraft řekla pro WABC, že vitrážová Tiffanyho okna jsou definitivně zničená. Starosta Bill de Blasio na svůj twitterový účet napsal, že požár byl srdcervoucí a slíbil: „Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom pomohli kostel přestavět.“

Oficiální osud zničeného kostela je ale stále nejasný.

Tagy: