Požár pečovatelského domu v Olomouci. Jedna osoba byla zraněna

Olomoučtí hasiči při zásahu v budově domova s pečovatelskou službou

Požár a poškození několika bytů v Olomouci

Několik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo ve středečních večerních hodinách u požáru dvou bytů v budově domova s pečovatelskou službou v Olomouci. V několika dalších bytech byly způsobeny škody kvůli zasažení vodovodního řadu. Informovali o tom hasiči na svém webu.

„Oznámení o požáru jsme cestou tísňové linky 112 přijali v 19:40 s popisem zahoření v koupelně a zřejmě části kuchyně v bytě na patře. Obyvatelé v ohrožené části se začali samovolně evakuovat,“ uvedli hasiči.

Díky časnému ohlášení požáru a rychlé lokalizaci ohniska nedošlo k výraznému rozšíření a horším následkům. Při průzkumu objektu hasiči „v zakouřených prostorách chodby nalezli zraněnou, intoxikovanou osobu“, kterou okamžitě evakuovali do bezpečí.

Následná havárie kvůli poškození vodovodního potrubí

Během zahoření došlo podle hasičů k poškození vodovodního řadu v tzv. stupačkách. Voda se poté velmi rychle rozšířila do několika bytů v patrech pod místem zahoření. K pomoci tak na místo události dorazil také technický speciál s čerpací technikou.

„Ve spolupráci se zástupci města a vlastníků objektu jsme zajistili náhradní variantu ubytování a další bezpečností úkony nutné pro zajištění opětovného provozu v objektu. Někteří z obyvatel využili možnosti nocování u svých rodin,“ uvedli hasiči s tím, že oni sami neprováděli žádnou jinou evakuaci, protože ta částečně proběhla samovolně před příjezdem jednotek.

Příčina vzniku požáru je zatím v šetření. Výše škody zatím nebyla vyčíslena, ale vzhledem k situaci na místě a vzniklé navazující havárií nebude zanedbatelná.

Tagy: