Policie po dvou měsících chytla údajného lupiče. Před zatčením se skrýval ve skříni bez dveří

Muž, který pobodal dvě ženy na Žižkově, je ve vazbě.

VIDEO: Pro muže na Žižkově si přišli policisté, ten se zachoval jako pštros. Hlavu strčil do skříně

Zhruba po dvou měsících na útěku skončil v cele muž podezřelý z loupeže, který předtím utekl z psychiatrické léčebny v Praze. Oznámila to v pátek mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová na policejním webu. Při opětovném dopadení se šestatřicetiletý muž snažil schovat ve skříni bez dveří na ubytovně na Žižkově v Praze. Kvůli odsouzení za předchozí zločiny putoval zadržený okamžitě do věznice.

Kvůli podezření z loupeže policisté muže zadrželi v půlce května. Podezřelý se pak opakovaně pokoušel o útěk a také předstíral epileptický záchvat. V nemocnici se ukázalo, že je v pořádku. Po převozu na policejní služebnu se ale sebepoškozoval, takže byl na základě rozhodnutí lékaře převezen do psychiatrického zařízení, odkud další den ráno utekl.

K TÉMATU: Rodinná potyčka v Hodoníně skončila ubodáním ženy, útok odnesl i další hoch

V poutech opět skončil až nyní, když ho kriminalisté vypátrali na ubytovně v areálu nákladového nádraží Žižkov. „V okamžiku, kdy si pro něj policisté přišli, se ještě snažil ukrýt ve skříni, která ale neměla dveře,“ popsala situaci Kropáčová. K dopadení podle ní pomohly i informace od veřejnosti o tom, kde by se podezřelý mohl pohybovat.

„Na policejní služebně se doznal, že předchozí záchvat a nevolnost předstíral, protože se chtěl vyhnout výslechu a případnému vazebnímu stíhání,“ uvedla mluvčí policie. „Vzhledem k tomu, že soud na šestatřicetiletého muže mezitím vydal příkaz dodání do výkonu trestu za předchozí trestnou činnost, kriminalisté jej předali rovnou do pankrácké věznice,“ dodala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Agresor v Praze pěstí knokautoval muže, ukazuje video. Hledá ho policie

Tagy: