Útok v Praze: Agresor pěstí knokautoval muže, ukazuje video. Hledá ho policie

Agresor jednou ranou způsobil muži vážná zranění hlavy, pátrá po něm policie.

Bitka na ulici

Pražští kriminalisté se stále zabývají brutálním napadením, ke kterému došlo v únoru u jednoho z barů v pražských Řepích. Zhruba dvacetiletý útočník tam jednou ranou do obličeje poslal k zemi 41letého muže. Ten skončil v nemocnici s vážným zraněním.

Na videu, které policisté sdíleli, je vidět muž v bílé mikině. Vypadá jako divák, který pozoruje pošťuchování mezi dvojicí mužů. Zničehonic ale udělá krok dopředu a doslova knokautuje jednoho z nich.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šternberk trápí agresivní mládež. Po posledním útoku skončila v nemocnici nezletilá dívka

K incidentu došlo poté, co skupinka mužů popíjela v restauraci na sídlišti v pražských Řepích a následně se dostala do konfliktu s jedním z hostů. „Jeden z těchto mužů se snažil hosta vyprovokovat a chtěl se bít. Tento muž to odmítl a nechtěl se zapojit do žádné bitky,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Kropáčová.

V tu chvíli ale do celé situace vstoupil hledaný muž a vyslal ránu, která spor ukončila a hosta restaurace poslala s vážným zraněním do nemocnice. „Tento muž utrpěl velmi vážná zranění, a to několik zlomenin v obličejové části a také poranění mozku,“ sdělila Kropáčová.

Kriminalisté vyslechli už většinu účastníků konfliktu, včetně muže, který provokoval hosta ke rvačce. Stále se jim ale nedaří zjistit totožnost útočníka. Skupina, se kterou popíjel, tvrdí, že se k nim přidal náhodou a neví, o koho jde.

Muž, kterého zhruba dvacetiletý mladík napadl, uvedl, že se měl jmenovat Miša, Misha, Mykhailo nebo podobně, je ukrajinské národnosti a může se pohybovat v pražských Řepích. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví, kdy v případě dopadení a následném odsouzení hrozí pachateli trest v délce až tři roky. Nicméně v současné době nemůžeme vyloučit, že celá věc bude překvalifikována,“ řekla Kropáčová.

Místní obyvatelé, které redakce CNN Prima NEWS oslovila, útočníka nepoznávají. Nicméně dodávají, že v baru, před nímž se incident odehrál, jsou problémy na denním pořádku. „Raději tam nechodíme,“ řekl jeden z dotazovaných. „Kolikrát jsem volala policajty,“ řekla další.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hrozba střelby na úřadě v Plzni. Do akce vyrazila zásahová jednotka, podezřelého již zadržela

Tagy: