V českém turnaji v CS:GO hrají esportové týmy miliardáře Dědka a fotbalisty Jankta

Počítačová střílečka Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) patří na domácí scéně mezi nejoblíbenější herní tituly. I to je důvod, proč má v rámci Tipsport COOL Ligy své pevné místo. V elitní soutěži, která je zařazená do seriálu Vodafone mistrovství České republiky v počítačových hrách, budou hrát i esportové týmy miliardáře Petra Dědka či fotbalisty Jakuba Jankta.

Osmička domácích týmů se tento týden postaví na startovní rošt jubilejní 10. sezony nejdéle působící dlouhodobé ligy na české scéně. Obhájcem prvenství bude tým Entropiq Prague, který na jaře nezaznamenal jedinou prohranou mapu. Po mnoha změnách mezi hráči se ale karty zamíchaly a letní vydání slibuje vyrovnanější zápolení.

„Více než měsíc trvající základní část přinese boje těch nejlepších týmů na domácí scéně. Nehraje se jen o prize pool 250 tisíc korun, ale také o přímý postup na největší esportovou událost u nás, Vodafone mistrovství České republiky v počítačových hrách,“ říká Pavel Kristián z esportové agentury PLAYzone.

Každý z osmi účastníků mezi jarní a letní sezonou provedl minimálně jednu změnu. Šampioni z organizace Martina Kabrhela se rozloučili s trenérem, další dva medailisté vyměnili po dvou hráčích a jiní se dokonce rozhodli pro kompletní obměnu.

Díky tomu si třeba Dynamo Eclot, které koupil miliardář Petr Dědek, po odmlce věří na útok na medaile. Totéž ale platí o Sampi.Tipsport, ambiciózním týmu fotbalisty Jakuba Jankta.

Základní část nabídne celkem třináct hracích kol. Stálicemi budou po každý týden úterky a čtvrtky, v několika případech si fanoušci CS:GO přijdou na své také v neděli. Vše vypukne již 3. srpna od 17:00, nový král a postupující do finále letošní MČR sezony bude znám v polovině září. Diváci se mohou těšit kromě živých přenosů i na uvolněnější přenosy s oblíbenými komentátory a experty.

Rozpis odměn pro 10. sezonu soutěže:

  1. 100 000 Kč + postup na Vodafone MČR 2021
  2. 50 000 Kč + 700 MČR bodů
  3. 30 000 Kč + 500 MČR bodů
  4. 20 000 Kč + 400 MČR bodů
  5. 16 000 Kč + 300 MČR bodů
  6. 13 000 Kč + 260 MČR bodů
  7. 11 000 Kč + 220 MČR bodů
  8. 10 000 Kč + 180 MČR bodů

Tipsport COOL ligu můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzone nebo v HbbTV aplikaci televize Prima. Více informací vždy najdete na oficiálních stránkách Tipsport COOL ligy.

Tagy: