Přestup léta je na spadnutí. Lewandowski míří do Barcelony, kolik za něj Němci utrží?

Přestupu kanonýra Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov do Barcelony už nic nebrání. Dohodu klubů potvrdil šéf německého celku Oliver Kahn, dodal však, že ještě nic podepsaného není.

Podle médií by měl Bayern za polského fotbalistu dostat 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun). Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy v sobotu ještě absolvoval s týmem poslední trénink a pak se rozloučil.

„Barcelona učinila nabídku, která pro nás měla smysl. Navíc jsme přivedli excelentního útočného hráče Sadia Maného. Takže jsme s Barcelonou uzavřeli dohodu, ale zatím jen ústně, smlouva podepsaná není,“ citovala Kaha agentura DPA.

Třiatřicetiletý Lewandowski opouští Bayern po osmi letech, během nichž s ním získal osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Za sebou má také angažmá v Dortmundu a Poznani.

Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy v minulé sezoně zaznamenal 50 gólů ve 46 soutěžních zápasech. Za Bayern nasázel celkem 344 branek v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Do Barcelony se Lewandowski, který měl s Bayernem ještě na rok smlouvu, vydá ještě v sobotu a v neděli pak odletí s týmem na turné do USA. V novém působišti by měl podepsat tří nebo čtyřletý kontrakt.

Tagy: