Tragická nehoda na Mělnicku: Zemřel motorkář. Na místě se poté srazila další vozidla

Následky smrtelné nehody motorkáře nedaleko Holubic na Mělnicku

Smrtelná nehoda motorkáře na Mělnicku

U Dolan nad Vltavou na Mělnicku srazilo v sobotu odpoledne auto motocyklistu, ten nehodu nepřežil. Policisté v případu nařídili soudní pitvu. Na stejném místě havarovala ještě další dvě osobní auta, tato nehoda se obešla bez zranění. Silnice od Turska na Dolany musela být uzavřena, informovala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Událost se stala po 13:30 v části Debrno. „Řidič osobního vozidla pravděpodobně nedal přednost motorkáři, který jel po hlavní. Motocyklista zraněním na místě podlehl,“ uvedla mluvčí. Podle dechové zkoušky řidič osobního auta nepil před jízdou alkohol, okolnosti nehody policisté vyšetřují.

ČTĚTE DÁLE: Stromy jsou v tom „nevinně“. Za nehody může rychlá jízda a nevěnování se řízení, ukázal průzkum

Na stejném místě se stala ještě jedna nehoda. „Jeden řidič nedobrzdil a narazil do vozidla před sebou. To bylo odmrštěno na auto, které srazilo motocyklistu,“ dodala Richterová.

Podle statistik Portálu nehod bývá brzké odpoledne dobou, kdy nejčastěji dochází k vážným nehodám. „Fyziologicky se jedná o rizikovou denní dobu, jelikož v poobědovém čase je člověk za volantem méně ostražitý,“ upozornil již dříve ve vysílání CNN Prima NEWS dopravní expert Tomáš Neřold.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda na D2. Řidič osobního auta nepřežil srážku s kamionem, dálnice stála

Tagy:
dopravní nehoda havárie sport okres Mělník Bezpečně na cestách sportovní disciplína katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda