Při pádu letadla zemřela většina hráčů. Teď se fotbalový klub vrací mezi elitu

Čtyři roky po tragické události mají důvod k radosti. Fotbalový klub Chapecoense, jehož téměř celý tým zahynul v prosinci 2016 při letecké havárii, se rok po sestupu vrátí do nejvyšší brazilské soutěže. Havárii tehdy přežilo pouze šest pasažérů z celkových šestadevadesáti.

Mužstvo z města Chapecó má po úterním vítězství 2:1 nad Figueirense čtyři kola před koncem druhé ligy jistotu, že obsadí jedno ze čtyř postupových míst mezi elitu. „Jeden za všechny, až do konce. Tak to u nás chodí. Na tomto úspěchu se podíleli všichni,“ uvedl klub na svém twitterovém účtu.

„Vítězství je dobré. Vítězství v derby státu Santa Catarina je ještě lepší. Vítězství v derby státu Santa Catarina a jistota návratu do Serie A jsou fantastické,“ pokračoval ve vyjádřeních na sociální síti klub, jenž sestoupil do druhé ligy předloni v prosinci.

Tým z města na jihu Brazílie se stal celosvětově známým v listopadu 2016, kdy se cestou na finále Jihoamerického poháru v Kolumbii zřítilo letadlo s výpravou. Pád přežilo pouze šest pasažérů včetně tří fotbalistů, zahynulo 71 osob, z toho 19 hráčů. Tragédie vyvolala obrovskou vlnu zármutku a solidarity ve fotbalovém světě a klub se podařilo obnovit.

Tagy: