Při požáru domu s pečovatelskou službou v České Kamenici zemřel člověk. Další ošetřili záchranáři

Jeden člověk zemřel při požáru městského domu s pečovatelskou službou, který vypukl ve čtvrtek večer v České Kamenici na Děčínsku. Podle hasičů začalo hořet v bytě ve třetím patře. „Celkem bylo evakuováno čtrnáct osob, jedna osoba byla nalezena bez známek života. Hasičům se požár podařilo lokalizovat ve 20:57 hodin pomocí vodních proudů. Požár byl likvidován ve 22:01 hodin. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Milan Rudolf.

„Na místě zasahovaly dvě naše posádky. Mohu potvrdit, že jedna osoba byla nalezena bez známek života. Ostatní klienty domu jsme ošetřili na místě, nikdo z nich se kouře nenadýchal. Některým klientům jsme rozdali medikaci na zklidnění,“ potvrdil mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

ČTĚTE TAKÉ: Ze založení požáru v Luhačovicích viní tři kočky. Hasiči řekli, jak zvířata mohla postupovat

Dům s pečovatelskou službou sídlí na Lidické ulici. Město na Facebooku informovalo, že je připraveno zajistit náhradní ubytování evakuovaným, než se budou moci vrátit bezpečně domů. Místostarosta Vojtěch Marek (Koalice pro Kamenici), který je na místě, řekl, že nabídky využilo devět evakuovaných. Dočasné ubytování pro ně město připravilo ve sportovní hale.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragický požár v německém domově pro seniory. Čtyři lidé uhořeli, záchranáři rozbíjeli okna

Tagy:
požár Ústecký kraj Hasičský záchranný sbor Česká Kamenice záchranáři zdravotnická záchranná služba pečovatelská služba sbor dobrovolných hasičů