Princezna Kate nadchla Brity. I přes těžký boj s rakovinou vyrazila na mši a rozdávala úsměvy

Princezna Kate o víkendu navštívila bohoslužbu v kostele Crathie Kirk na skotském panství Balmoral. Šlo o první veřejné vystoupení po více než čtyřech týdnech a mezi přítomnými vyvolalo vlnu nadšení, informoval deník People.

Na bohoslužbu přijela Kate společně se svým manželem princem Williamem a jejich nejstarším synem Georgem. Byla oblečená do hnědého kostkovaného kabátu a na hlavě měla elegantní klobouk s peřím. Působila uvolněně a ve společnosti své rodiny se zdála být ve výborné náladě, uvedl deník People.

ČTĚTE TAKÉ: Energická Kate a zarostlý William. Královský pár překvapil novým videem, poslal i vzkaz

Na bohoslužbě se kromě nich objevili také král Karel III. s královnou Camillou, stejně jako další členové královské rodiny, včetně prince Edwarda a vévodkyně Sophie z Edinburghu, připomněl deník Vanity Fair

Pro Kate se jednalo o třetí veřejné vystoupení po březnovém oznámení zahájení léčby rakoviny. Prvním byla účast na průvodu Trooping the Colour a podruhé se princezna účastnila mužského finále na tenisovém Wimbledonu.

O jejím postupném návratu ke královským povinnostem se již několik týdnů spekuluje. V červnu princezna prohlásila: „Dělám pokroky. Ale jak každý, kdo prochází chemoterapií, ví – jsou dobré a špatné dny.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Londýně hořela světoznámá památka. S požárem Somerset House bojovalo přes 100 hasičů

Tagy:
Velká Británie William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu královská rodina zdravotní stav