Expert o dobrém znamení kolem zdraví princezny Kate: Odhadl, kdy by se mohla „vrátit do akce“

Princezna Kate

Princezna Kate se brzy vrátí ke královským povinnostem

Návrat britské princezny Kate ke královským povinnostem přináší mnoho otázek a očekávání. Její zdraví i budoucí role v rámci monarchie zůstávají pod drobnohledem veřejnosti. Po dlouhé pauze způsobené zdravotními problémy se spekuluje o jejím postupném zapojení do veřejného života. Podle spisovatele a experta na královskou rodinu Phila Dampiera by k tomu mohlo dojít již v září.

Phil Dampier naznačil, že nadcházející cesta princezny z Walesu na Balmoral by mohla znamenat, že ji fanoušci uvidí na podzim opět na veřejnosti. Odborník deníku The Sun zdůraznil, že Kate má velmi silnou vůli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rána pro britskou královskou rodinu. Zemřela hraběnka a blízká přítelkyně Alžběty II.

Od oznámení diagnózy se Kate zatím zúčastnila jen dvou veřejných akcí. Letos v červnu se objevila na slavnosti Trooping the Colour, o měsíc později se dočkala potlesku vestoje při finále mužského Wimbledonu. „Je velmi dobrým znamením, že jsme Kate v posledních týdnech viděli dvakrát, nejprve na Trooping the Colour a pak na Wimbledonu, takže je na tom zjevně mnohem lépe. Naznačuje to, že se uzdravuje, a doufejme, že se zhruba za měsíc ‚vrátí do akce‘,“ popsal Dampier.

Zahraniční reportérka CNN Prima NEWS Anna Tunková však uvádí, že návrat princezny Kate ke královským povinnostem zůstává nadále nejistý. „Pořád se zotavuje a podstupuje chemoterapii po diagnóze rakoviny. Podle jednoho vysoko postaveného královského úředníka by se měla do práce vrátit, až dostane zelenou od lékařů. Nebyl ale poskytnut žádný časový rámec,“ uvedla.

Kate ve své dříve zveřejněné zprávě odhalila své nejniternější obavy, že „ještě není z nejhoršího venku“. Dodala, že má dobré i špatné dny a nadále podstupuje preventivní chemoterapii, po níž bývá zesláblá a unavená. Ve svém poselství vydaném před svou účastí na Trooping the Colour uvedla: „Učím se být trpělivá. Beru každý den tak, jak přichází, naslouchám svému tělu a dopřávám si tolik potřebný čas na uzdravení.“

Podle deníku Daily Mail se Kate v nejbližší době ke královským povinnostem nevrátí. List tvrdí, že preventivní chemoterapie princezny z Walesu bude pokračovat nejméně do konce léta, možná i déle, a čas potřebný k zotavení zabere ještě několik měsíců. „Je to neuvěřitelně silná žena, ale prošla si opravdu těžkými zkouškami,“ uvádí.

Zároveň se ovšem předpokládá, že by se Kate mohla zúčastnit klíčových národních událostí, jako je například Remembrance Sunday, den připomínající přínos vojáků Commonwealthu ve dvou světových válkách a pozdějších konfliktech, který letos připadá na 10. listopadu, píše web Cosmopolitan.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Lidské štíty“ chrání Británii před radikály. Nastal zásadní zlom, popsala reportérka

Tagy:
zdraví chemoterapie zdravotní stav Wimbledon královská rodina Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton princezna Kate