Otřesný případ týrání dvouleté dívky: Do bezvědomí ji zmlátil partner matky, tvrdí žaloba

Otřesný případ brutálního týrání teprve dvouleté holčičky řešil v pondělí slovenský soud.

Otec týral dítě

Otřesný případ brutálního týrání teprve dvouleté holčičky řešil v pondělí slovenský soud. Partner matky měl dítěti ubližovat dlouhodobě. Po posledním útoku obviněného muže skončilo batole v nemocnici s krvácením do mozku.

Podle obžaloby dvouletou holčičku týral partner matky nezletilého dítěte. Údajně jí ubližoval nejen psychicky, ale hlavně fyzicky. K nejbrutálnějšímu útoku mělo dojít na konci loňského léta. „Vyvrcholilo to posledním útokem loni v srpnu, kdy dítě zbil takovým způsobem, že skončilo v nemocnici a bylo v ohrožení života. Upadalo do bezvědomí, krvácelo do mozku a do dutiny břišní,“ popsala pro TV JOJ státní zástupkyně Beata Vítková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Marcela chtěla jet pozdějším spojem. Rodiče popsali chvíli, než nasedla do „autobusu smrti“

Obžalovaný se k nejbrutálnějšímu činu přiznal, ostatní útoky na nezletilou popírá. „V podstatě přiznává minimálně jeden z nejzávažnějších útoků, ale popírá, že by se jednalo o týrání, tedy o jakýkoliv dlouhodobější násilný čin. Přiznává pouze zkratové jednání z posledního dne,“ sdělila Vítková.

Dítěti po útoku zachránili život v nemocnici. Muže zatkla policie a skončil ve vazbě, kde zůstává dodnes. Téměř po roce se nyní objevil u soudu. Čelí obvinění z týrání svěřené osoby a osoby blízké. Veřejnost byla ze soudního jednání vyloučena, takže vše probíhalo za zavřenými dveřmi. „Jde o malé dítě, takže je to zvlášť citlivá záležitost,“ podotkla Vítková.

Muži teď hrozí 15 let vězení s ostrahou. Další termín slyšení je naplánován na 19. srpna. V tento den by mělo vypovídat několik svědků.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Šikana“ policisty na Slovensku. Lidé ho obklíčili, sráželi k zemi a vyhrožovali smrtí

Tagy: