Přivezl mě sem Bůh, řekl opilý muž policistům na čerpací stanici a pokusil se jim ujet

Dechová zkouška na alkohol

Agresor na benzince

K muži pod vlivem vyráželi na konci ledna jičínští policisté. Agresor měl slovně napadat obsluhu čerpací stanice a následně na zaměstnance plivat. Po příjezdu hlídky tvrdil, že ho na pumpu přivezl Bůh. Nakonec se z místa pokusil ujet, za což mu hrozí rok vězení.

Bizarní výmluvou překvapil policisty řidič, který v noci 23. ledna přijel na čerpací stanici v Jičíně. Když se hlídka zjevně opilého muže zeptala, jak se na pumpu dostal, měl jasno. Údajně ho přivezl sám Bůh.

„Již po příjezdu policie bylo zjevné, že je zadržená osoba pod vlivem alkoholu. Muž s policisty přesto spolupracoval a opustil prodejnu. Ke svému jednání se také doznal,“ sdělila ve vysílání Krimi zpráv mluvčí policie Eliška Majerová.

Policisté muže upozornili, že ve svém stavu nesmí řídit. Přestože opilec vypadal, že výzvu uposlechne, po několika minutách znovu nasedl do auta. Hlídka výtržníka dostihla až zhruba po dvou kilometrech na další čerpací stanici. „Policisté muže požádali o dechovou zkoušku, kterou několikrát odmítl. Posléze však souhlasil a nadýchal přes 2,33 promile alkoholu,“ dodala Majerová.

Muž na místě přišel o řidičský průkaz a nyní čelí obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení hrozí opilci až rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz řízení až na deset let.

Tagy: