Prodejkyně v Sapě se chtěla prát s celníky kvůli padělkům. Zabavili jí zboží za pět milionů

Padělky značkového zboží v hodnotě originálů téměř pět milionů korun zadrželi v úterý pražští celníci v tržnici Sapa. Do skrytého kontejneru s téměř dvěma tisíci výrobků je zavedla sama prodejkyně. Jakmile celníci prozradili, kdo jsou, pokusila se utéct a jednoho z nich se snažila napadnout. Skončila v poutech. Celní správa ČR to uvedla na svém webu.

Prodejkyně celníky v civilu oslovila jako vytipované potenciální zákazníky. V utajeném kontejneru byly boty, textil, parfémy a módní doplňky napodobující výrobky značek Nike, Tommy Hilfiger, Gucci, Calvin Klein, Guess nebo Michael Kors. „Byly použity donucovací prostředky, nejdříve hmaty a chvaty, poté však musela hlídka prodejkyni nasadit kovová pouta,“ popsala celní správa zadržení ženy. Nalezené padělky celníci převezli do skladu celního úřadu, kde zůstanou do uzavření případu.

Padělky značkového zboží za miliony korun našli celníci v tržnici Sapa také loni koncem července. Tehdy zadržené oblečení, boty, kabelky a parfémy by v originální podobě měly cenu tři miliony korun. Loni v dubnu odhalili celníci u trhovců v Sapě padělané zboží za desítky milionů korun.

ČŤETE TAKÉ: Pět maskovaných mužů spustilo poplach, vloupali se do armádního areálu. Jejich cíl překvapil

Celníci při kontrolních akcích v tržnicích spolupracují s Českou obchodní inspekcí (ČOI), která už zveřejnila loňská celoroční čísla o zabavených padělcích. Při kontrolách v tržnicích, kamenných obchodech i e-shopech odhalila ví než 36 tisíc kusů padělků v cenách originálů 80,5 milionu korun. Počet byl téměř o čtvrtinu vyšší než o rok dřív, kdy ale prodej omezovala opatření proti šíření epidemie covidu. Hodnota loni zabavených padělků byla o 30 procent vyšší než v roce 2021.

Tagy: