Pět maskovaných mužů spustilo poplach, vloupali se do armádního areálu. Jejich cíl překvapil

Několik minut nejvyšší pohotovosti ve vojenském areálu v Dubnici nad Váhom. Do objektu na západě Slovenska se vloupala pětice maskovaných mužů. Zachytily je průmyslové kamery. Do vyšetřování se okamžitě zapojili vojáci, policisté a dokonce i Národní kriminální agentura.

Do střeženého armádního areálu se muži vloupali v maskáčích a s kuklami na hlavách. Dovnitř se dostali přes les a cestou museli přelézt několik plotů. „Měli požádat o prohlídku, ne tam lézt v maskáčích. To je nezodpovědné,“ uvedl pro TV JOJ bezpečnostní analytik Andor Šándor.

Nejdříve nebylo jasné, co vetřelci v objektu, kde se nacházejí i muniční sklady, chtějí. V pohotovosti byly okamžitě všechny bezpečnostní složky. „K uvedenému skutku byla přijata opatření na úrovni řízení a vykonána operativně-pátrací činnost za účelem ztotožnění osob a zjištění informací k incidentu,“ popsala mluvčí Krajského ředitelství v Trenčíně Katarína Kuzmová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vloupe se do domu a pozoruje spící majitele. Voyeur se přesunul do středočeské Řitky

Na místě zasahovala také Národní kriminální agentura slovenské policie. „Maskované osoby jsme identifikovali. Odpovědné orgány prokázaly, že splnily své úkoly odpovídajícím způsobem. Všechny zatčené osoby jsme předali policii a případ bude dále řešen ve spolupráci s kriminální policií,“ upřesnila mluvčí slovenského ministerstva vnitra Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Mělo jít o osoby, které se na místo dostavily za účelem prohlídky CO krytu (protiletecký kryt – pozn. redakce),“ doplnila Kuzmová. Muži ve věku od šestnácti do pětatřiceti let policistům tvrdili, že je zajímá vojenská historie. „Je to velká nezodpovědnost, mohli je zastřelit,“ upozornil Šándor.

Po výslechu na policii ale byli všichni propuštěni. Žádost o vyjádření pro média odmítli. Kvůli vyšetřování pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku ale zůstávají v hledáčku policie. Slovenské ministerstvo obrany pak doporučilo občanům, aby se lokalitám, které jsou registrovány jako místa bezpečnostního nebo vojenského charakteru, vyhýbali.

Tagy:
armáda policie Slovensko vloupání Andor Šándor Trenčín Národná kriminálna agentúra Dubnica nad Váhom