Prošlo jí rukama přes dva a půl tisíce zvířat, kterým našla domov, teď je na pokraji sil

Projekt Hope zaštiťuje několik dobrých duší, které provozují takzvané dočasné péče pro pejsky a kočičky v nesnázi. Nejedná se tedy o klasický útulek. Zvířátka žijí bok po boku s ošetřovateli v domácím prostředí. To je pro nemocná, plachá nebo v minulosti týraná zvířata nadějí na budoucí šťastný život.

Jednou z těch dobrých duší je i Jana Plaňanská. Žena, která obětovala posledních jedenáct let svého života péči o týrané a opuštěné pejsky a kočičky. Začalo to úplně nevinně záchranou opuštěné dogy Elinky, vyhublé a hrozně vystrašené fenečky, již pravděpodobně vyhodili z množírny. Byla to dlouhá strastiplná cesta, než všechno překonala. Když jí byla diagnostikována rakovina, Jana stále myslela na to, co by s ní bylo, kdyby zůstala někde tam, kde o ni nestáli. Uvědomovala si, že je mnoho dalších zvířat, ke kterým byl osud stejně krutý, a tak její práce pokračovala. A to adopcí 2 500 opuštěných pejsků. Jana je úžasná žena, jež má velké srdce. Je to člověk, který je vždy ochoten pomoci druhým, i když to znamená obětovat svůj vlastní čas, energii a peníze. V současné době je ale na pokraji svých sil.

Jen za necelé první tři měsíce tohoto roku vydal Projekt Hope za veterinární péči asi 280 000 Kč.

Pomůžete mu s námi ? MOC PROSÍM, JE TO UŽ X TÉ ZVÍŘE, V KRÁTKÉ DOBĚ, S OBROVSKÝMI FINANČNÍMI NÁKLADY. Každá koruna pomůže. Aktualizace : 23.6. Na veterině mu říkají hrdina :-))), protože opravdu bojuje jako lev. Transfúze hodně pomohly, hematokryt se zvedl z 9 na 23 a malý už nemusí být v kyslíkovém boxu. Na jeho podporu zatím dorazilo cca 16000, to je 1/5 odhadovaných nákladů. Moc, moc děkujeme všem, kteří mu již pomohli i těm, kteří ještě pomohou. On si to opravdu moc zaslouží. Přišel z lesa, těžce podvyživený a dehydratovaný, prosit lidi o pomoc. Je jeden z tisíců, kteří umírají opuštění, nemilovaní, v bolestech, někde, v ústraní. On, ale našel sílu, ukázat svoji bolest a své neštěstí. Zachytil se drápkem za srdce člověka a věří, že ho nezklame. Už při prvních vyšetřeních se zjistilo, že malý je pozitivní na Fiv a Fip. Nejhorší možná kombinace. Od prvního dne na klinice dostává podpůrné léky i léky na Fip. Včera a dnes dostal i transfúze krve a kvůli problémům s dýcháním musí být v kyslíkovém boxu. Dosavadní náklady jsou už dnes, kolem 25000 a další porostou. Pokud překoná první krize, bude se ještě 3 měsíce léčit na Fip. Ano je to jen obyčejný, český kocour, který chce tak moc žít. Je neskutečně vděčný za každé pohlazení, za každou malou pozornost, za lidský dotek. Není v našich silách odsoudit ho k smrti, zabouchnout mu dveře k životu před čumáčkem. Nedat mu šanci si vybojovat život. On sám to nezvládne, potřebuje naši pomoc a my tu vaši. Číslo sbírkového účtu 2101622932/2010 V.S.1010, do poznámky Pepa, každé koruny si velmi vážíme

Posted by Projekt HOPE z.s.PRAHA on Tuesday, June 20, 2023

Příběh Annie zachráněné před utracením

Annie byla doslova na pokraji smrti, když ji Jana zachránila. Majitelé se rozhodli pro její utracení, protože koupě nového, zdravého štěněte by je vyšla levněji než léčení. U Annie byl diagnostikován portosystémový zkrat – játra jsou v důsledku sníženého přísunu krve menší a fungují hůře. Krev nemůže být v játrech zbavena amoniaku a ten se hromadí v těle.  Annie měla ve chvíli převzetí již zcela otrávený organismus. Umřela by vysílením ve velkých bolestech.

Jana se rozhodla, že Annie dá šanci na život. Vzala ji k veterináři, který ji operoval a zachránil jí život. Annie byla po operaci velmi slabá a dlouho se zotavovala, ale měla láskyplnou péči a nakonec se z ní stala krásná 35kg fenka.

Je to důkaz toho, že každé zvíře si zaslouží šanci na život, bez ohledu na své zdravotní problémy.

Týraná Minnie

Kočička Minnie byla přijata od psychicky narušené paní. Byla hubená, se starými jizvami a strupy na hlavičce. Vypadalo to zle, ale netušili jsme, co za hrůzu nás čeká. Malá musela být dlouhodobě vystavena hrubému zacházení. Měla staré zlomeniny ocasu, žeber a nejhorší byla rána na hlavě, která skrývala už nekrotizovanou tkáň.

Po všech operacích a léčení se Minnie začíná dostávat z nejhoršího. Je stále hubená a má jizvy, ale je živá a veselá. Je to malý zázrak, že se z toho všeho dostala.

AKTUALIZACE 6.1.2022 Minnie dnes podstoupila 2. operaci, při které byl na postižené místo aplikován kožní štěp. Držte...

Posted by Projekt HOPE z.s.PRAHA on Wednesday, January 4, 2023

Babičky Jessie a Adélka

Projekt Hope vzal pod svá křídla i dvě starší dámy. Maminku Jessie, které je 15 let, a čtrnáctiletou dceru Adélku. Adélku čekala operace zubů. Několik jich bylo velmi špatných a vyvolaly zánět, proto musely ven. Fenečka měla také výrůstek na víčku, který jí dráždil oko. Vzhledem k věku se ošetřovatelka Jana bála toho, aby vše proběhlo v pořádku, což se naštěstí povedlo. Momentálně společně léčí „jen“ podrážděnou slinivku.

Jana je hrdinkou, která dává zvířatům nový život. Její příběh je inspirací pro všechny, jež milují zvířata. Je to připomínka toho, že i když se zdá, že je vše ztraceno, vždy existuje naděje na zázrak. Momentálně by potřebovala zázrak ona, právě kvůli zmíněným výdajům za veterinární péči. Proto vznikla sbírka na webovém portálu Donio.cz, kde může přispět každý jakoukoli částkou. Končí za 10 dní.

Zvířata k adopci

Tagy: