Žně Sparty s Liverpoolem ovlivňují traktory na Letné. Kasík si rýpl do zemědělců, klub varuje

Útočník fotbalového klubu AC Sparta Praha Jan Kuchta v traktoru

Jak probíhá demonstrace naštvaných zemědělců?

Zatímco naštvaní zemědělci protestují před budovou úřadu vlády, kde vysypávají hnůj a slámu, AC Sparta Praha se obává o čtvrteční úvodní osmifinálové utkání Evropské ligy s Liverpoolem. Demonstranti totiž svými traktory zablokovali část komunikace v okolí stadionu na Letné. Fotbalový klub si proto neodpustil rýpavou poznámku na konto zemědělců. Zároveň vyslal svým fanouškům jasný vzkaz: „Sparťani, nepodceňte dopravní situaci a vyrazte na stadion včas!“

Sparta a Liverpool na sebe narazí poprvé od roku 2011, kdy „Reds“ přešli přes Pražany v úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy. Lídra Premier League a šestinásobného vítěze Ligy mistrů či Poháru mistrů evropských zemí, jehož vede končící trenér Jürgen Klopp, trápí rozsáhlá marodka. Prostor tak dostává řada mladíků z klubové akademie, kteří se na konci února podíleli na zisku Ligového poháru ve finále proti Chelsea.

Fotbalisté se ale musí potýkat s problémy mimo stadion. Okolí Letné totiž obsadili demonstrující zemědělci, kteří chtějí svými traktory upozornit na problémy ve svém sektoru.

Zatímco před budovou úřadu vlády sypou hnůj a balíky slámy, Sparta se obává dopravních komplikací – třebaže organizátoři protestu slíbili, že jejich záměrem není způsobit kolaps na pražských komunikacích.

„Můžu chápat, o co vám jde. Ale vaším jazykem: my máme na stadionu dnes tak trochu žně. Potřebujeme absolvovat UEFA meetingy a máme hodně práce. Asi byste taky nechtěli mít při žních na cestě k vám zablokovaný vjezd naším autobusem, ne?“ vzkázal kousavě zemědělcům Ondřej Kasík, který má na starost komunikaci fotbalové Sparty.

Samotný klub se ale prostřednictvím oficiálního účtu na sociálních sítích vyjádřil s trochou nadsázky v podobě útočníka Jana Kuchty, jenž se nechal vyfotit v traktoru.

„Sparťani, nepodceňte dopravní situaci a vyrazte na stadion včas! Zároveň připomínáme, že na Letenské pláni bude kvůli obvyklému omezení při konání pohárového zápasu a souběžně pořádané jiné akci výrazně omezený počet parkovacích míst. Využijte proto k cestě na stadion městskou hromadnou dopravu,“ radí oficiální účet Sparty na platformě X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ne všichni zemědělci šli protestovat. Co některým vadí? Poslechněte si slova jednoho z nich v záznamu vysílání CNN Prima NEWS.

Tagy: