Komplikace v dopravě. V Horních Počernicích vykolejil vagon, nejezdily vlaky do Prahy

Vlak srazil člověka v zastávce Brno-Řečkovice, provoz na hlavní trati mezi Brnem a Prahou je zastaven.

V Horních Počernicích vykolejil vlak

Ve stanici Praha – Horní Počernice v pondělí po půlnoci vykolejil vagon nákladního vlaku. Nehoda na více než devět hodin zastavila provoz směrem na pražské hlavní i Masarykovo nádraží. Před 10:00 byla doprava obnovena po jedné koleji, zhruba o hodinu později po obou kolejích. Provoz se bude stabilizovat do odpoledne.

Nehoda se stala před 00:30. „Při odjezdu nákladního vlaku ze stanice Horní Počernice došlo k vykolejení vlaku třetím vozem. Událost se obešla bez zranění,“ uvedla Správa železnic na Twitteru. Její mluvčí Dušan Gavenda upřesnil, že mimo koleje se dostala jedna náprava vagonu. Věc vyšetřuje Drážní inspekce.

České dráhy na webu uvedly, že vykolejil vlak jiného dopravce. Kolem 06:00 začaly jezdit náhradní autobusy z Horních Počernic ke stanici metra Černý Most, odkud mohli cestující s vlakovou jízdenkou bezplatně pokračovat do centra do stanice metra Náměstí Republiky. „Od 09:50 provoz vlaků obnoven po jedné koleji,“ oznámil PID na Twitteru.

Zhruba od 11:00 mohly vlaky začít jezdit po obou kolejích, řekl Gavenda. Omezený zůstane odhadem do odpoledne průjezd stanicí Horní Počernice, kde se opravují výhybky poničené vykolejením vagonu. „V průběhu odpoledne by se měl provoz stabilizovat do normálního stavu,“ doplnil mluvčí.

Tagy: