Smutná nehoda na Domažlicku. Stádo koní se rozeběhlo proti vlaku, pět zvířat zahynulo

V neděli 6. listopadu řešili policisté na Domažlicku neobvyklou dopravní nehodu. Proti projíždějícímu vlaku se rozeběhlo stádo koní, střet s lokomotivou pět zvířat nepřežilo. Soupravou cestovalo šest lidí, z nichž nebyl nikdo zraněn.

„Krátce po patnácté hodině bylo na tísňovou linku 158 přijato oznámení, že na železniční trati u obce Svržno došlo ke střetu osobního vlaku s koňmi. Na místo se dostavili policisté z obvodního oddělení Poběžovice, poběžovičtí dobrovolní hasiči a profesionální hasiči,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Šetřením policistů bylo zjištěno, že se stádo koní pohybovalo v blízkosti železniční trati. „Místo toho, aby se koně před vlakem rozutekli, běželi naopak proti němu, čímž došlo ke střetu a k usmrcení celkem pěti koní,“ pokračovala mluvčí.

Ve vlaku, který jel ve směru od obce Svržno na obec Újezd sv. Kříže, v té době cestovalo šest osob, čtyři cestující a dvě osoby jako obsluha vlaku. „Při střetu nedošlo ke zranění osob. Na místo se dále dostavila inspekce Českých drah, která si celou věc převzala. Případ evidují poběžovičtí policisté,“ dodala Šmaterová.

Tagy: