Psychopat Bejr je ještě horší, než býval, říká šampion Fuksa. Přiznal těžkosti po olympiádě

Kanoista Martin Fuksa zavzpomínal i na setkání s Alešem Psychopatem Bejrem

Šampion Fuksa: Po Hrách v Riu mě zasáhlo, jak dokážou být lidi zlí

Do třetice všeho dobrého. Rychlostní kanoista Martin Fuksa pojede v létě do Paříže na svou třetí olympiádu. Cíl je jasný. Chce konečně přivézt cenný kov. Jakožto aktuální světový šampion k tomu má jasné předpoklady. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS zavzpomínal i na doby, kdy se v nymburské loděnici střetl i s Alešem „Psychopatem“ Bejrem, který září v Clash of the Stars. „Říkal jsem si, jestli je takový normálně. Ale došlo mi, že to spíš jen hraje,“ říká třicetiletý sportovec.

Sbírka jeho medailí je neuvěřitelná. Jsou jich stovky. Martin Fuksa vlastní 56 titulů z mistrovství České republiky, třináct „placek“ má z mistrovství světa a 18 z mistrovství Evropy. Další medaile jsou z menších soutěží a pohárů. Ten nejcennější kov mu ale zatím schází. Letos bude mít ale další šanci na triumf pod olympijskými kruhy. A jeho šance jsou značné. Cesta do Paříže tak může skončit nejlepším momentem sportovní kariéry. Zatím na Hry v dobrém příliš nevzpomíná.

ČTĚTE TAKÉ: Triumfátor Fuksa si užívá otcovství a staví dům. Snad si zaposiluji ve stylu Rockyho, říká

„Nejtěžší to bylo asi po olympiádě v Riu, kdy jsem tam jel s tím, že chci získat medaili a každý to ode mě očekával. Protože ty roky předtím jsem vždycky medaili získával, jak na mistrovství Evropy, tak světa. No ale nezískal jsem. Dojel jsem šestý, a pak diskvalifikovali Moldavana, takže jsem skončil na pátém místě,“ vzpomíná rychlostní kanoista v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

„Pamatuji si, jak jsem se vracel smutný do olympijské vesnice a četl si články. Koukal jsem i na komentáře pod těmi články, což bylo asi poprvé a naposled, kdy jsem to udělal. Dávali mi tam strašnou nálož. Že jsem tam na dovolené, že jsem si jel užívat do Ria a tak dále. Vím, že mě to strašně mrzelo. Zasáhlo mě, jak dokážou být lidi zlí. Takže to bylo psychicky těžké.“

Během rozhovoru zavzpomínal sportovec i na unikátní setkání. A to s Alešem „Psychopatem“ Bejrem, který je v současnosti známý jako hvězda organizace Clash of the Stars, která pořádá často velmi bizarní souboje influencerů.

„Rozjel tam tu svou show. Dávali jsme si závody na trenažéru, zkoušel se držet i na kánoi, samozřejmě neúspěšně. Ale jo, byl tam. Netušil jsem, jak bude jednou velkej a jakou cestou se vydá,“ vzpomíná Fuksa na zážitek z roku 2016.

„Bylo to fajn. Nějaké video se celkem povedlo a má docela pěkný počet zhlédnutí. Říkal jsem si, jestli to Aleš hraje, nebo je takový i normálně. A došlo mi, že to spíše hraje, protože jakmile vypnul telefon, byl úplně v klidu a řekl si, co budeme dělat. Když se to zapnulo, tak rozjel ty své věci, co dělá dodneška. A myslím si, že dnes je v uvozovkách mnohem horší, než byl tenkrát. Ve své show docela přitvrdil, tenkrát to bylo relativně celkem v pohodě,“ dodává olympionik.

Tagy:
rozhovor Olympijské hry Paříž Olympiáda sport Tomáš Třeštík rychlostní kanoistika Martin Fuksa Clash of the Stars Letní olympijské hry 2016 Aleš Bejr Psychopat Bejr