Vánoční vzpomínání na Zagorovou: Absolonová popsala poslední babinec, promluvil i Harapes

Vlastimil Harapes, Karel Vágner, Vlasta Peterková a Monika Absolonová ve speciálním vánočním speciálu pořadu 7 pádů Honzy Dědka vzpomínali na zesnulou zpěvačku Hanu Zagorovou.

Před Honzou Dědkem stál nelehký úkol. Netruchlit, ale bavit. „Chtěl jsem, aby se vzpomínalo zvesela. Hana Zagorová měla smysl pro humor a já doufám, že se tam nahoře bude hodně smát,“ přeje si moderátor. „K Vánocům už dlouho patřila tradice jejích vánočních koncertů v Lucerně. Letos poprvé nebudou a my jsme si říkali, že by bylo hezké, kdybychom tenhle díl věnovali celý této velké osobnosti české hudební scény,“ dodal Honza Dědek s tím, že pozval čtyři hosty, kteří jsou se Zagorovou neodmyslitelně spjatí.

„Hlavně to nesmí být smutné. Kdybychom se nechali unést tímto směrem, tak bychom se tu utopili v slzičkách, protože jsme Hanku všichni čtyři milovali. Já se pokusím, ale neslibuju, že to ustojím,“ přiznal nejlepší přítel Hany Zagorové Karel Vágner.

Asi největší obavu z natáčení měl první manžel populární zpěvačky Vlastimil Harapes. Ten dosud nebyl schopen o jejím odchodu příliš mluvit a stáhl se do ústraní. „Média mě oslovovala k vyjádření, ale bylo to velmi čerstvé. V tu chvíli jsem na to vůbec neměl náladu. Dodnes se píše, že jsem nemocný, že jsem v nemocnici,“ uvedl Harapes. A vyjádřit se pro něj nebylo lehké ani ve vánočním speciálu.

Účast v pořadu nebyla jednoduchá

Dědkovo pozvání do 7 pádů s Písničkou přijaly také nejlepší kamarádky Zagorové – herečka Vlasta Peterková a zpěvačka Monika Absolonová. „Na Hanku myslím každý den. Byla mi tak blízká, že ji mám pořád s sebou. Dokud budu já, bude i Hanička,“ řekla dojemně Peterková. Společně studovaly a bydlely na kolejích, pojí je mnoho a mnoho společných zážitků. Nebylo pro ni tedy jednoduché v pořadu vystoupit. „Trošku jsem se na to připravovala. Vždycky, když mám mluvit o Haničce, jsem z toho nervózní.“

Monika Absolonová se Zagorovou často pořádala společná setkání. „Naposledy jsme měly babinec v době covidu. Dělaly jsme online vysílání u Hanky doma. Vzhledem ke svému onemocnění se hodně bála, nechtěla se potkávat s lidmi, tomu jsem absolutně rozuměla,“ nechala se slyšet Absolonová.

Tagy: