Hrozivý případ znásilnění v Plzni: Dívka si trauma může nést celý život, míní psychoterapeut

Psychoterapeut Miroslav Jirman

Znásilnění v Plzni

Úterní ošklivé znásilnění v Plzni, které mohlo skončit i smrtí, si patnáctiletá dívka v hlavě ponese nejspíš celý život. Redakci CNN Prima NEWS to řekl psychoterapeut Miroslav Jirman. Popsal, jak složité je se s podobnou situací vyrovnat.

Psychoterapeut vyjádřil obavu, že když se dívka nesvěří do rukou odborníka, nedokáže se s traumatem vypořádat. „Je to moc smutný příběh a bojím se, že pokud s ní někdo nebude dál pracovat, bude mít trvalé následky,“ uvedl.

Těžko prý bude důvěřovat mužům a navazovat známosti. „Ta vzpomínka zůstane uložená v hlavě a ostatní si velmi složitě budou získávat její důvěru. Ona někomu důvěřovala a pak se jí stala taková věc,“ sdělil psychoterapeut.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Znásilnění na festivalu Let it Roll? Žena skončila v nemocnici, policie hledá pachatele

Dívka osmnáctiletého pachatele z ciziny znala, a proto se s ním vydala v úterý v noci na procházku kolem řeky v části Lobzy v obvodu Doubravka.

„Po chvíli ale muž změnil směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně jí způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval smrtí. Pak dívku zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel,“ popsala případ ve čtvrtek policie. Dívka podle ní předstírala smrt, což jí zřejmě zachránilo život. Po mužově odchodu se dostala z místa pryč a zavolala si zdravotnickou záchrannou službu.

Obdivuhodné odhodlání dívky při předstírání smrti ocenil i psychoterapeut. „Myslím si, že něco takového mohla vidět někde ve filmu, někde si přečíst. A teď si to prožila na vlastní kůži,“ dodal.

Tagy: