Znásilnění na festivalu Let it Roll? Žena skončila v nemocnici, policie hledá pachatele

Na hudebním festivalu došlo k sexuálnímu útoku (ilustrační foto).

Festival v Milovicích

Nymburští kriminalisté se na základě oznámení zabývají případem sexuálního napadení třicetileté ženy, ke kterému mělo dojít na hudebním festivalu Let It Roll v Milovicích, uvedla mluvčí Policie ČR.

„Trestný čin se měl stát v pátek mezi půl jednou a zhruba čtvrtou hodinou ráno poté, co žena konzumovala alkohol,“ uvedla na webu Týdeník Policie mluvčí Policie ČR Vlasta Suchánková.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální mučení, žádná lidskost. Poznejte nejhorší věznice světa, kde smrt je vysvobozením

Po údajném sexuálním napadení musela být žena se zraněním převezena do nemocnice. Policie připouští, že je v případu celá řada nejasností, a bude vše detailně prověřovat. „Naší prioritou je zjistit, kdo ženu napadl a zranil. V dané věci jsme již zahájili úkony trestního řízení a vedeme prověřování pro možné podezření ze spáchání trestného činu znásilnění,“ píše se na stránkách.

Se spoluprací s policií počítají i pořadatelé festivalu. „Jakékoliv formy násilí nebo obtěžování jsou v přímém rozporu s myšlenkami a hodnotami našeho festivalu. Festivalová ochranka a další personál jsou instruováni k nulové toleranci těchto jednání, a pokud by je zaznamenali, dojde k vyvedení jejich původce z areálu festivalu bez možnosti návratu. Ve všech záležitostech, kdy se na nás obrátí policejní složky, vyvíjíme maximální možnou součinnost,“ uvedl pro CNN Prima NEWS ředitel festivalu Let It Roll Ondřej Vrba.

Podobný případ se podle něj za 20 let konání akce ještě nestal. „Jakékoliv obdobné podezření bereme vážně a jsme připraveni i nadále maximálně možně dopomoci k objasnění případných podezření a zároveň k neustálému zlepšování standardů bezpečnosti na našem festivalu,“ doplnil Vrba.

V souvislosti s festivalem policie zasahovala už v pátek, kdy proběhla kontrola části návštěvníků kvůli možnému držení drog. Někteří lidé tah proti drogovým dealerům kvitovali, jiní mluvili o nesmyslné šikaně účastníků akce.

Tagy: