Putin má nejméně tři dvojníky. Hned je poznám, tvrdí šéf ukrajinské rozvědky

Ruský prezident Vladimir Putin hovoří během koncertu ve Velkém kremelském paláci, 20. září 2022.

Ukrajinci ovládli město Lyman

Ruský prezident Vladimir Putin má nejméně tři dvojníky. Uvedl to podle agentury Unian šéf ukrajinské vojenské zpravodajské služby Kyrylo Budanov. Dodal, že v rozvědce jsou lidé, kteří se na Putinovy dvojníky specializují.

„Já osobně nejsem na Putina specialista. Ale podle mě jsou určitě aspoň tři dvojníci, které hned poznám,“ řekl Budanov v rozhovoru s ukrajinskou novinářkou Natalijou Mocejčukovou.

V médiích se už mnohokrát objevily spekulace, že má Putin dvojníky. Informaci ale ještě nikdo oficiálně nepotvrdil. O tom, že Putin využívá služeb dvojníků, je přesvědčen například také ruský advokát Mark Fejgin, který je znám díky tomu, že obhajoval mnoho opozičních osobností.

„Není to tajemství. Jezdí v autech, aby odlákali pozornost. V jednom z aut s vlajkou jede dvojník, který je pracovníkem tajné služby FSO,“ citovala Fejgina dříve Unian. Advokát doplnil, že se v tom případě Putinovi nemusejí ani moc podobat, zpochybnil však, že by dvojníci za šéfa Kremlu zaskakovali na veřejných akcích. „Poslat na veřejnost nebo dát na video dvojníka, je šílenost. Moc tomu nevěřím,“ řekl Fejgin.

Spekulace o Putinových dvojnících se objevovaly v médiích často na jaře, kdy se množily spekulace o tom, že dlouholetý ruský prezident je vážně nemocný. Média psala, že podle zdrojů britské tajné služby MI6 je Putin možná už mrtvý a nahrazuje ho právě dvojník.

Tagy: