Sledujte RADAR: Sníh se posype na Česko dál, srážky mohou namrzat. Kde platí výstraha?

Ilustrační foto

Počasí 6.12.2023 7:06

Sněžit bude v Česku do konce týdne a srážky mohou namrzat. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na druhou stranu se očekává mírné oteplení – přes den naměříme kolem 2 °C, o víkendu to může být až 6 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno, místy i se sněžením. „Pod 400 metrů budou srážky i dešťové, ojediněle mrznoucí,“ uvedla pro CNN Prima NEWS meteoroložka Iveta Kodádková. Dodala, že na Vysočině se mohou dopoledne objevit i mrznoucí mlhy. Na teploměru naměříme od -2 do 2 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Němce drtí mrazy. V Bavorsku zavírají školy, lety mezi Mnichovem a Prahou jsou zrušeny

Zataženou oblohu se sněžením očekávejte i ve čtvrtek. Vzhledem k tomu, že v noci se teploty nedostanou nad 0 °C, srážky mohou opět namrzat. Podle ČHMÚ budou mraky od západu postupně ubývat. Rtuť na teploměru se bude pohybovat mezi -2 a 2 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře, a následně Nový sníh.

Prakticky stejné počasí bude i ve středu, na horách se nicméně nebe může protrhat až na polojasno. Opět se očekává sněžení, v nižších polohách i mrznoucí mrholení. V noci naměříme od -3 do -7 stupňů Celsia, při jasnější obloze může být až -10 °C. Přes den se teploty vyšplhají na -3 až 1 °C.

O víkendu bude oblačno. Sněžit bude především ve vyšších polohách, v níže položených částech republiky bude spíše pršet nebo padat déšť se sněhem. Objevit se mohou také namrzající mlhy. V sobotu teploměr ukáže -2 až 2 stupně Celsia, v neděli bude nad nulou – rtuť se bude pohybovat mezi 2 až 6 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sama EU klimatickou změnu nezbrzdí, říká Kovanda. Střílíme se do nohy a lepší ovzduší mít nebudeme

Tagy: