Rakičovi drsňáctví moc nebaštím, říká s úsměvem Procházka. A děkuje do Česka za energii

Jiří Procházka tváří v tvář Aleksandaru Rakičovi

Jiří Procházka tváří v tvář s Aleksandarem Rakičem

Působí sebejistě, mimořádně energicky a pořád má na tváři lehký úsměv. Jiří Procházka absolvoval před soubojem s Aleksandarem Rakičem povedenou přípravu, kdy se mu vyhýbaly nemoci a zranění, nyní chce předvést své schopnosti. „Teď už to jen ukázat a zvítězit,“ vzkazuje do Česka bijec, který si tento víkend v Las Vegas může přijít na extra peníze. Bonusy za výkony večera se totiž pro turnaj UFC 300 zvýšily z obvyklých 50 tisíc dolarů na 300 tisíc, tedy na sedm milionů korun.

Když si po tiskové konferenci v rámci stare downu pohlédli do očí, šlo o velmi silný okamžik. A není divu, Jiří Procházka a Aleksandar Rakič v tu chvíli vlastně stáli tváří v tvář svému osudu. Oba se chtějí dostat rychle k titulové bitvě, jen jednomu z nich se to podaří. Na turnaji UFC 300 se spolu utkají v duelu, který nemá ani podle sázek výrazného favorita, byť jsou bookmakeři lehce nakloněni českému triumfu. Bojovník z Hostěradic v rozhovoru pro CNN Prima NEWS zhodnotil své aktuální nastavení i pocit ze srbského rivala.

ČTĚTE TAKÉ: Než brutální čísla, raději osvědčená dřina a odříkání, říká Procházkův trenér před UFC 300

Sálá z vás neuvěřitelná energie. Díky čemu?
Sálá ze mě energie, protože to tak je. Oprostil jsem se od zbytečného přemýšlení o věcech, hledáním si nějakého nového levelu… Přijal jsem mistrovství „Tady a teď“ a jdu to ukázat. To je vše, nic víc. V naprosté obyčejnosti, prostotě, tak jak to mám v sobě.

Jak se cítíte v Las Vegas? Je kolem turnaje UFC 300 hodně rušno?
Výborně. Je tady hodně rušno, spousta fanoušků. Ale spíše se držím stranou, mám svá místa, na která chodím a mám svůj klid.

V UFC jste se už etabloval mezi hvězdami, je to znát nějak na chování lidí?
No, už jsem tu docela provařenější ksicht. (usmívá se) A jsem rád, že to tak je, že za člověka mluví především činy. Činy v zápase, a ne jenom kecy na tiskovkách a podobně.

Na akci je opravdu hodně známých tváří UFC, jak se mezi nimi cítíte?
Každý tam jsme nějaký a já je beru jako svoje kolegy z práce. To je asi vše.

Po turnaji poletíte hned domů, nebo budete případně ve Vegas i slavit?
Po zápase se vracím hned do Česka a pak uvidím. Možná někam vyrazím, rád bych si pak trochu odpočinul.

Těšíte se na hlavní zápas Alex Pereira vs. Jamahal Hill? Jste zvědavý, jak to dopadne? Přece jen se bude bojovat o pozici krále vaší, tedy polotěžké divize…
Těším se velmi hlavně na svůj zápas. (pousměje se) A hlavní zápas… Asi jo, chci vidět výsledek. Ale fakt je mi jedno, jak to dopadne. Nechť lepší zvítězí, já jsem připravený na všechno.

Jaký jste měl naživo pocit z Aleksandara Rakiče, když jste si tváří v tvář pohlédli do očí?
Že je to sporťák a že se to snaží tlačit hodně na sílu, tu svou pózu drsňáka. Moc mu to nebaštím. I co se týká těch jeho řečí. Snaží se být fakt drsňácký, ale není. Je normální, sportovec. A já o sobě nemusím tvrdit nic, kdo jsem a nejsem. Za mě mluví činy.

Máte nějaký vzkaz do Česka?
Děkuju moc za podporu, opravdu si toho vážím. Energie jde cítit a věřím, že předvedu skvělý výkon. Věřím, že jo. Teď už to jen ukázat a zvítězit. Děkuju moc a věřím, že s Českem budu sdílet vítězství. Děkuji.

Tagy:
Las Vegas energie UFC Jiří Procházka Česko Ultimate Fighting Championship Hostěradice Jamahal Hill Alex Pereira UFC 300