Soupeř mě urazil slovy o škaredé české vlajce, prozradil Procházka. Absolutně za hranou

Bojovník Jiří Procházka ve studiu CNN Prima NEWS

Procházka: Rakić mě urazil slovy o škaredé vlajce

Už 13. dubna Jiří Procházka znovu vstoupí do klece UFC, a to na turnaji s číslovkou 300. Půjde o mimořádnou akci, kde se o hlavní zápas večera postarají šampion Alex Pereira a Jamahal Hill, kteří se popasují o titul polotěžké váhy. Této divizi v minulosti kraloval právě český gladiátor, na něhož v Las Vegas bude v kleci čekat troufalý Srb Aleksandar Rakič. „Přijď, buď v té nejlepší formě a já zvítězím,“ vzkazuje rivalovi Procházka v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Turnaj UFC 300 bude jednou z největších událostí MMA historie. V proslulé T-Mobile Areně v Las Vegas se pod světly reflektorů objeví zápasníci zvučných jmen. V hlavní bitvě nastoupí Alex Pereira proti Jamahalu Hillovi. Do nejslavnější klece v ten večer vstoupí i Justin Gaethje, Max Holloway, Charles Oliveira nebo slavná bojovnice Holly Holmová.

ČTĚTE TAKÉ: Já jsem skutečný lev, Karlos je nosorožec, nebo co, vtipkuje Végh. Odhalil i nová tetování

Hlavní pozornost českých fanoušků bude ale směřovat k jediné bitvě. Jiří Procházka se totiž popasuje s hubatým Aleksandarem Rakičem. A jak se bijec z Hostěradic cítí bezmála 40 dnů před zápasem?

„Cítím se výborně. Já bych asi ani neodpověděl v přípravě jinak. Ale opravdu všechno šlape. Jsem ve fázi sparingů, což znamená, že je to boj každý den. Tréninky se zaměřují na strategii Aleksandara Rakiče a na mou vítěznou strategii,“ říká český samuraj v interview pro CNN Prima NEWS.

Rozhovor se natáčel ještě před Procházkovým odletem na Madeiru, odkud se v pondělí vrátil. Předtím stihl i tréninky na Slovensku, kam se hodlá vracet. V rámci sparingů tam poměřil síly také s Attilou Véghem, který se chystá na odvetu s Karlosem Vémolou.

Velikán slovenského MMA měl před časem prohlásit, že by na vrcholu sil, tedy ve své nejlepší éře, Procházku překonal. „Jo? Tak ať svou tehdejší verzi doveze,“ reagoval Čech s pousmáním.

Kdo Procházku ale svými slovy urazil, byl soupeř Rakič. „Vůči němu jsem nastavený spíš bez emocí. Abych byl úplně upřímný, tak trefuje prostě mimo mísu. Už zachází do urážek,“ vysvětluje bývalý šampion polotěžké divize UFC. „Nejde mi o to, že rýpe do toho, jaký jsem bůhví jaký samuraj, byť jsem se tak nikdy nenazval. Ale dotklo se mě, když řekl, že máme škaredou vlajku.“

Srbský provokatér měl možná na mysli konkrétní vlajku, s níž Procházka nastupuje do každé bitvy. Jedná se o prapor se zaschlými skvrnami od krve a má pro tým velikou hodnotu.

„To je naše rodinná vlajka. Dostal jsem ji od tatínka, je po mém dědečkovi. Pracoval ve Vojenském historickém ústavu za první republiky. Zemřel roku 1977, kdy jsem se narodil,“ prozradil před časem trenér Jaroslav Hovězák.

A Procházka má jasno, o vlajce se zkrátka nevtipkuje. „Řekl, že jsem zápasník s tou českou škaredou vlajkou nebo nějak tak. A to byl podle mě asi největší Aleksandrův přešlap. Tohle zmiňovat?! Celkově státní symboly…“ konstatuje vážně hrdý vlastenec. „To je absolutně mimo mísu. On sám je Srb, který žije v Rakousku. Takže já bych se po něm mohl taky nějak vozit nebo si vyhledávat informace. Nicméně přijď, buď v té nejlepší formě a já zvítězím,“ vzkazuje soupeři. „Tyhle věci se o vlajkách, rodině, přátelích, dětství neříkají. Respektive minimálně. Pokud člověk není zahnaný do kouta a pak ‚kousne‘… Vyžbleptne takové ho**o. Jako sorry, ale je to tak!“

Tagy:
rozhovor Las Vegas samuraj MMA UFC Jiří Procházka Ultimate Fighting Championship Jamahal Hill Alex Pereira T-Mobile Arena UFC 300