František Nedvěd se usmířil s bratrem a zase zpívá. Hlas se mu vrací díky ozařování

 František a Jan Nedvědovi už spolu zase mluví. Smířila je nemoc?

Třiasedmdesátiletý zpěvák František Nedvěd se od minulého roku léčí s rakovinou plic. V průběhu nemoci si sáhl i na úplné dno. Přišel o hlas a ozařování se protáhlo na delší dobu. Ani lékaři mu nedokázali zaručit, že si ještě někdy zazpívá. O pár týdnů později se ale zdá, že je František v dobré formě. Má zpátky hlas, a dokonce zpívá.

Oblíbený zpěvák František Nedvěd je uprostřed léčby rakoviny plic a jeho největší obavy, že se mu nikdy v životě nevrátí hlas, jsou pryč. „To byl ten největší strašák, když to půl roku vypadalo, že nebudu mluvit. Jenom jsem sípal,“ řekl zpěvák v rozhovoru pro Showtime.

„Řekl bych, že takových 70 procent hlasu už mám zpátky jenom díky tomu, že přistoupili ještě k ozařování. Mám celkem 30 ozáření a v pátek jsme dokončili patnácté, takže jsem přesně v polovině,“ dodal.

Chemoterapii ale nesnášel vždy dobře a přiznal, že se mu dost často za klidného stavu zamotala hlava. „Nebo mě strašně bolela záda, když jsem vařil,“ dodal Nedvěd, který na kameru ukázal i svůj hrudník s body, kam je ozařování zaměřeno.

Zpěvák ale přišel s dobrou zprávou, že se jeho stav postupem času lepší. Hlava se mu nemotá a ani bolavá záda už ho tolik netrápí. Lékař mu dokonce doporučil, aby prováděl dechová cvičení, která jdou ruku v ruce se zpěvem, při němž se mu vrací zpět všechny funkce, a to i funkce hlasivek, o které během nemoci přišel.

„Od začátku jsem byl docela optimistický, i když táta říkal, že už nikdy nebude zpívat a že už je to všechno v háji. Ale já tomu, že bude zase v pořádku, opravdu upřímně věřil,“ řekl jeho syn Vojta Nedvěd, který si teď s tátou zase rád doma pobrukuje a doprovází ho na kytaru.

Nejen Nedvědova manželka nebo syn drží zpěváka nad vodou, energii a silnou vůli mu dodává celá jeho rodina. „Je to úžasné, naše rodina drží pohromadě úplně skvěle. A chci poděkovat celé mojí rodině a všem, kteří mě podporovali. Za tu úžasnou sílu, kterou mi dávali, děkuji,“ poslal prostřednictvím kamer redakce Showtimu vzkaz všem, kteří mu fandili a stáli při něm.

Se svým neméně slavným bratrem Janem spolu dlouho nemluvili. Poslední dobou se ale začalo spekulovat, že je nemoc Františka dala zase dohromady. „Reagoval na naše zpívání s Vojtou na terase. Podotkl, že už má také radost, že už mám ten hlas lepší,“ objasnil František.

„Chystám něco, co bude sice trošku těžší, ale doufám, že to všechno vyjde, takže s bratrem v podstatě komunikujeme a nehádáme se a to je důležité,“ přiznal na závěr. František chystá návrat na koncertní pódia, jeho sny a cíle jsou velké.

Tagy: