Rekordní vyloučení za devět vteřin. O bláznivý start zápasu se postaral slávistický zázrak

V Česku aktuálně dost propírané vyloučení z víkendového šlágru tuzemské fotbalové ligy bylo velmi rychlé. Ale i když slávista Eduardo Santos viděl červenou kartu v Plzni ve druhé minutě, stále strávil na hřišti hodně času v porovnání s hráčem francouzského Nice Jeanem-Clairem Todibem. Ten byl proti Angers vyloučen už po devíti sekundách. Není divu, že jde o rekord Ligue 1.

Ani se nemohl stihnout zapotit. Jean-Clair Todibo se rozhodl zastavit útočníka Angers, kterého čeští fotbaloví fanoušci znají velmi dobře. Je jím Abdallah Sima, který v předminulé sezoně udivil svým rozkvětem ve Slavii Praha.

Senegalský forvard – ve Francii na hostování z anglického Brightonu – nemohl přejít přes Tobidovu kosu. Ta přišla už v páté sekundě nedělního duelu. Šlo o bleskovou akci s potenciálem jasné gólové příležitosti. Lze vést debaty o tom, jestli byl bývalý obránce Barcelony posledním hráčem, každopádně o čtyři sekundy později už rozhodčí Bastian Dechepy přibíhal ke stoperovi Nice a v ruce držel červenou kartu.

Francouzská nejvyšší soutěž nepamatuje rychlejší vyloučení.

Ponižující kráčení do sprch už v první minutě přišlo samotnému hříšníkovi nespravedlivé. Na Twitteru označil rozhodnutí za „šokující“ a dodal, že verdikt uvrhl jeho tým do značné nevýhody. Doplnil, že na začátku sezony sudí dělají sporná rozhodnutí, a zadoufal, že s tím asociace něco udělá. Svůj příspěvek 22letý hráč později smazal.

Přesilovku Angers využil na konci prvního poločasu záložník Nabil Bentaleb, od 62. minuty se pak síly srovnaly po vyloučení Sofianeho Boufala. Ale to už hosty o vítězství 1:0 nepřipravilo.

Tagy:
Francie fotbal sport Ligue 1 Abdallah Sima vyloučení OGC Nice Angers SCO červená karta Jean-Clair Todibo