Rusové se v Mykolajivu pokusili zabít Zelenského. Ostřelování je nepřetržité, tvrdí Ukrajinci

Reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr v Mykolajivu na Ukrajině

Válka na Ukrajině 8. 6. 2023

Na Ukrajině se mísí velké emoce – na jedné straně ohromné vzepětí, na druhé strach a frustrace. Těmito slovy popsal současnou situaci v ukrajinském Mykolajivu reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr. Lidé už jsou pode něj unavení z neustálých útoků na město. Některé střely měly podle reportéra za cíl zabít ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který do této oblasti přijel.

Do města, které se nachází nedaleko Chersonu, míří velké množství humanitární pomoci pro zaplavený region po zničení Kachovské přehrady, uvedl reportér CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Rusové se v bublině propagandy cítí dobře. Just zhodnotil dezinformace o zničené přehradě

„Na nádraží v Mykolajivu se nachází obrovská hromada humanitární pomoci, kterou sesbírali místní občané z toho mála, co jim během válečných měsíců zůstalo. Nachází se tam boty, deky nebo balená voda,“ uvedl reportér CNN Prima NEWS.

Mezi lidmi je podle něj cítit frustrace kvůli častým útokům okupantů. „Ruské ostřelování je od středy víceméně nepřetržité a dotýká se evakuačních míst,“ vysvětlil Kaizr.

Ukrajinská média podle reportéra CNN Prima NEWS čtvrteční raketové útoky označila za snahu o zabití ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Některé z raket totiž dopadly do míst, kde se jen několik hodin předtím nacházel.

Podívejte se na celou reportáž Patrika Kaizra o situaci na Ukrajině:

Tagy:
válka Ukrajina Patrik Kaizr Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Mykolajiv Cherson Chersonská oblast ruská invaze na Ukrajinu Kachovská přehrada