Restart organizace Fusion. Na místě bude samuraj Procházka i další stálice bojové scény

Už v pátek večer ožije Brno opět bojovými sporty. V Zoner Bobyhall se totiž uskuteční 25. galavečer organizace Fusion. U návratu oblíbené značky nebudou chybět ani největší hvězdy, které se v minulosti pod jejím logem představily, jako například první český UFC šampion Jiří Procházka. „Nebudeme dělat freak show nebo nějaký bizár. Jsme čistě sportovní organizace s hodnotami,“ říká před restartem Fusionu promotér Martin Karaivanov.

Už za pár hodin to začne, 25. turnaj organizace Fusion. Jejím promotérem je Martin Karaivanov, trenér bojových sportů, mezi jehož svěřence patří i Jiří Procházka. Také on před lety pod značkou Fusion nastupoval do ringu.

ČTĚTE TAKÉ: Velká premiéra světového šampiona i spolupráce s Oktagonem. Co nabídne organizace Fusion?

„Dnes se diváci můžou těšit na deset zápasů. Půjde o kombinaci MMA soubojů a duelů podle Fusion pravidel, což je thajský box v malých MMA rukavicích,“ vysvětluje Karaivanov. „Někteří zápasníci u nás budou mít svou profi premiéru, ale to neznamená, že jsou to nějací začátečníci. Někteří mají mezi amatéry pětadvacet nebo i čtyřicet soubojů, takže jsou opravdu vyzápasení.“

V 18. hodin odstartuje akce dvěma amatérskými předzápasy, zároveň bude odstartována autogramiáda Jiřího Procházky přímo v Zoner Bobyhall. Přítomni budou i další bojovníci, kteří se v minulosti v organizaci Fusion představili. Dorazí Andrej Kalašník, Jan Gottvald, Vladimír Lengál a další.

A co bude následovat po dnešním galavečeru?

„Fusion chystá další turnaje, ale až pro rok 2024, protože do konce tohoto roku nejspíš nic nestihneme, i z důvodu příprav na titulový zápas Jiřího Procházky, což zabere opravdu hodně času,“ vysvětluje Karaivanov. „Další akce nás určitě čeká 3. února 2024 opět v Bobby centru. Bude to ve spolupráci s Patron Boxingem. Půjde tedy o ringovou akci, která nabídne mix boxerských zápasů a muay thai. Je přislíbena účast například Vasila Ducára.“

Promotér má s obnovou značky Fusion jasné plány. „Budeme promovat mladé nové talenty, čímž jim chceme usnadnit přechod od amatérů do velkých organizací. Jde nám především o sport. Nebudeme dělat freak show nebo nějaký bizár. Jsme čistě sportovní organizace s hodnotami,“ dodává Karaivanov.

Tagy: