Autobus předjížděl přes plnou čáru. Měl jsem zpoždění a dával jsem pozor, hájí se řidič

Autobus v protisměru

Zbytečně riskantní jízda, nad kterou odborníci jen nechápavě kroutí hlavou. Kamera jednoho z diváků CNN Prima NEWS natočila řidiče autobusu, který předjížděl kolonu aut v protisměru přes plnou čáru. S řidičem jsme mluvili, aby vše vysvětlil.

„Jel jsem tak z důvodu, že jsem měl dost značné zpoždění a snažil jsem se to dohnat. Ale dával jsem pozor, aby tam nic nejelo, a nikoho jsem neohrozil,“ řekl CNN Prima NEWS šofér autobusu s tím, že ve voze měl asi dva cestující.

Zkuste si představit, kdyby proti řidiči autobusu, který předjížděl v protisměru, vyjel na některém místě jiný autobus. Co by se mohlo stát, si asi každý domyslí. „Jakékoliv zpoždění neopravňuje žádného našeho šoféra k tomu, aby porušoval jízdní povinnosti, které má. Jet přes plnou čáru je neomluvitelný čin,“ reagoval ředitel dopravní společnosti Miloslav Kliment.

Přijde řidič o práci?

„Je velmi nebezpečné v takové rychlosti přes plnou čáru jet. Řidič se samozřejmě dopustil poměrně velkého prohřešku a hlavně ohrozil i převážené osoby,“ doplnil koordinátor Besipu pro Jihomoravský kraj Pavel Čížek.

„Postih bude skutečně značně citelný. Ještě samozřejmě dám prostor řidiči autobusu, aby mi to vysvětlil. Zvažuji dokonce rozvázání pracovního poměru za hrubé porušení pracovní kázně,“ řekl Kliment.

Tagy: