Opilý cizinec způsobil spoušť na Svitavsku. Naboural tři auta, nadýchal přes 3,5 promile

Řidič na Svitavsku naboural tři auta.

Opilý řidič naboural tři auta

Poměrně kuriózní nehoda se stala v minulých dnech na Svitavsku. Šestadvacetiletý cizinec tam v zatáčce nezvládl řízení a naboural tři zaparkovaná auta. Při dechové zkoušce mu přivolaní policisté naměřili 3,67 promile alkoholu. Na místě mu zadrželi doklady a muži navíc hrozí i vězení.

Nehoda se stala kolem půl páté odpoledne v obci Sloupnice. Řidič jel s dodávkou od obce Řetůvky k autobusovému nádraží a zanechal za sebou slušnou spoušť. „Pravděpodobně nezvládl pravotočivou zatáčku, přejel vpravo a narazil do tří zaparkovaných vozidel,“ popsala policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Bylo velké štěstí, že v tu odpolední hodinu po ulici zrovna nikdo nešel, a tak dodávka nikoho nezranila. I tak ale způsobila škodu za čtvrt milionu korun.

Přivolaní policisté okamžitě poznali, že šestadvacetiletý muž není v nejlepší kondici a dali mu ihned dýchnout. Cifra na displeji přesto muže zákona trochu zaskočila. „Kolegové provedli dechovou zkoušku se šestadvacetiletým řidičem a ta ukázala hodnotu 3,67 promile alkoholu v dechu,“ upřesnila mluvčí s tím, že policisté výtržníkovi hned na místě zabavili řidičský průkaz a navíc přišel ještě o osvědčení o registraci vozidla kvůli závadám na automobilu.

„Řidič nám uvedl, že před jízdou vypil dvě až tři piva a přesně nezjištěné množství vodky,“ dodala Muzikantová. Kromě toho, že mladý cizinec přišel o svoje doklady a doklady k vozidlu, mu ještě hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Tagy: