Mrazivé záběry z Pardubicka: Řidič se řítil v protisměru, auta brzdila na poslední chvíli

Nečekané smrtelné nebezpečí číhá na řidiče, když někdo vjede na dálnici do protisměru. Další takový případ se odehrál o víkendu na rychlostní silnici mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Policisté po řidiči pátrají.

O pořádný šok se postaral v sobotu odpoledne řidič na rychlostní silnici mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Auto se totiž řítilo v protisměru. „Jel jsem po ‚rychlostce‘ z Hradce na Pardubice a vedle v levém pruhu – respektive v protisměru – jelo auto a proti němu jela auta dost vysokou rychlostí,“ popsal svědek Jan Kusý s tím, že rovnou sjel ke krajnici a zavolal policii.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivá nehoda u Kriváni: Řidič vjel nepochopitelně do protisměru, z auta zbyly jen trosky

„Jízdu vozidla v protisměru nám oznámilo několik řidičů na linku 158. Jednalo se o vozidlo typu pick-up, je možné, že se jednalo o Volkswagen Amarok, a bylo maskáčového provedení,“ potvrdila policejní mluvčí Markéta Janovská.

Auto se mělo pohybovat mezi Opatovicemi a Pardubicemi, policisté tam vyslali dvě hlídky. „Jedna hlídka zastavila provoz u obchodního domu na výjezdu z Pardubic na Hradec Králové a další hlídka se snažila přemístit na místo a zastavit toto vozidlo,“ popsala dál Janovská.

„Proti němu jela dvě nebo tři auta, brzdila dost tvrdě. Nebezpečné to bylo,“ doplnil svědek. Naštěstí se ale nikomu nic nestalo a nebezpečná jízda se obešla bez nehod. „Bohužel, není to nic neobvyklého, stává se to jednou až dvakrát týdně, že nám řidiči oznamuji vozidlo v protisměru právě na této silnici,“ uzavřela Janovská.

Policisté auto nenašli, a proto teď řidiče hledají. Uvítají ale i svědectví dalších řidičů anebo případné další videozáznamy jízdy. Pokud někdo nebezpečnou situaci viděl, může zavolat na linku 158. Ozvat se můžete i do redakce Krimi zpráv.

Tagy: