Drsné záběry: Řidič v osobním autě „vlétl“ mezi zasahující hasiče, vyvázli zázrakem

Zběsilá jízda, která mohla skončit tragicky. Řidič na Karlovarsku nerespektoval kyvadlový provoz u nehody a ve vysoké rychlosti se vřítil mezi zasahující hasiče. Dva málem smetl, oba se zachránili na poslední chvíli. Celou událost natočily kamery. O případu informovali hasiči na svém webu, kde zveřejnili i záběry.

Incident se odehrál v srpnu na silnici I/13 u Stráže nad Ohří poté, co na projíždějící osobní auto spadl strom. Na místě zasahovali hasiči, kteří strom rozřezali a vozovku uklízeli. Provoz fungoval kyvadlově, kvůli čemuž se tvořily krátké kolony. Na místě stála služební vozidla policie a hasičů. Všechna měla zapnuté výstražné majáky.

ČTĚTE TAKÉ: Křik dětí a převrácený autobus se 70 lidmi. Po nehodě v Británii zasahovaly desítky záchranářů

„V jeden okamžik dojelo ke koloně další osobní auto, které ale nezastavilo. Kolonu předjelo a dál pokračovalo v rychlé jízdě. Nejprve zezadu narazilo do cisterny hasičů, následně do svodidel a poté ještě do vozidla policie. V posledním okamžiku stihli dva hasiči uskočit a nehoda tak skončila jen lehkým zraněním jednoho zasahujícího hasiče,“ popsali hasiči na svém webu s tím, že se zveřejněním záběrů čekali až do ukončení vyšetřování policií.

Osobní auto narazilo do zasahující cisterny a vlétlo mezi hasiče:

Podle hasičů se nejedná o ojedinělý případ. Apelují proto na řidiče, aby respektovali veškeré pokyny záchranných složek. „Postavení zásahové techniky na místě události má svá pravidla. Jedním z důvodů je i bezpečnost zasahujících. Velká hasičská technika tak slouží jako bariéra, která má chránit všechny zasahující přímo v prostoru záchrany právě před dalšími přijíždějícími,“ uvedli.

Kvůli bezpečnosti své i dalších účastníků provozu proto budou zřejmě hasiči častěji přistupovat k celkovým uzavírkám silnic, a to po celou dobu zásahu. „Na řidičích pak je, aby dodržovali maximální opatrnost a především byli trpěliví. Zpoždění se nemůže vyrovnat riziku, že během zásahu na silnicích, kde je velmi málo prostoru pro bezpečný pohyb, dojde k jakémukoliv dalšímu zranění,“ doplnili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Autobus plný mladých fotbalistů pohltily plameny. Katastrofa, líčí klub z Jesenicka

Tagy: