Postřelený Fico bude mít po atentátu trvalé následky. Brzy se ale má objevit na veřejnosti

Slovenský premiér Robert Fico bude mít po květnovém atentátu trvalé následky, týkají se pohybového ústrojí. Brzy se ale objeví na veřejnosti. V pořadu veřejnoprávní stanice RTVS to v neděli řekl místopředseda vlády Robert Kaliňák.

„Nedá se říct, že by šlo vše podle plánu, ale mohu říct, že ten stav se natolik zlepšil, že se pan premiér aktivně zapojil do diskuse k summitu (EU), který byl tento týden,“ citovala Kaliňáka slovenská média.

ČTĚTE DÁLE: Slovensko po atentátu na Fica. Jeho lidé konspirují, ve hře je zrušení nejsilnější opozice

Fico se podle něj chystá postupně ujmout všech svých povinností a blíží se stavu, kdy bude schopen vykonávat funkci s plným nasazením.

Na Fica v polovině května střílel útočník po výjezdním zasedání vlády v Handlové, když politik přišel pozdravit lidi na náměstí. Bezpečnostní složky střelce zadržely bezprostředně poté a soud ho později poslal do vazby. Za pokus o úkladnou vraždu mu hrozí 25 let vězení nebo doživotí.

Premiér podle dřívějších informací prodělal pětihodinovou operaci a pak také další zákrok, při kterém mu lékaři odebrali odumřelou tkáň ze střelných zranění. Ficovi spolupracovníci řekli, že šéf vlády utrpěl při útoku pětinásobný průstřel tenkého střeva a měl zraněnou také ruku a nohu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podle Jindráka další útok jako na Fica nelze vyloučit. Atentát zhoršil neklid v rozděleném Slovensku

Tagy:
Slovensko Evropská unie Robert Fico vláda Robert Kaliňák trvalý následek Handlová atentát na Roberta Fica