Rodina našla svého ztraceného psa, pak zjistila, že je to jeho dvojník

Eduardo, který se svou rodinou a psy žije v Brazílii, zažil zážitek, který straší snad každého pejskaře. Jeho milovaný pes Ikki se ztratil. Za pár dnů se sice našel, ale nic už nebylo jako dřív.

Eduardo venčil svého strakatého parťáka jako obvykle. Chodí na procházku v blízkosti svého domu a Ikki se drží vždy v jeho blízkosti. Většinou jde jen pár kroků za svým pánem a je velmi poslušný. Jenže minulý týden se Ikki najednou při společné vycházce ztratil.

Eduardo běžel domů, aby řekl o neštěstí zbytku rodiny a všichni se vydali Ikkiho hledat. Nenašli ho. Eduardo se cítil provinile, samozřejmě si vyčítal, že psa lépe nehlídal. Po dvou dnech usilovného hledání se blýskla naděje. Rodina našla na sociálních sítích informaci o ztraceném psovi, který vypadal přesně jako Ikki. Neváhali ani minutu a ihned se na něho jeli podívat.

Jakmile dorazili, Ikki mával ocasem z jedné strany na druhou, byl sice trochu špinavější, než si majitel z procházky pamatoval, ale nebyl nijak vyhublý. Eduardo na něho zavolal a Ikki okamžitě přiběhl a nemohl přestat „svého pána“ oblizovat štěstím.

Když pes dorazil domů, rychle se vrátil ke „svému“ klasickému chování. Byl bezproblémový, milý, svou rodinu pusinkoval a hrál si s ní, jako dřív. Přesto ale Eduardo začal mít pocit, že to není Ikki.

Po pár dnech si začal více všímat tmavých fleků, které Ikki má po celém těle. Zdálo se mu, že jsou na levé straně lopatky jiné než bývaly. Proto nelenil a vyhledal si starší fotky a opravdu přišel na to, že Ikki měl fleky jinak než tento pes.

Eduardo byl sice šokovaný, ale rozhodně ne naštvaný. I když to nebyl Ikki a ten mu stále chyběl, rozhodl se psího nalezence adoptovat. Pojmenovali ho Paolo a dál pokračovali v pátrání po Ikkim.

Našel další příspěvek s fotkou nalezeného psa a tentokrát to vypadalo, že má všechny fleky na svém místě. Eduardo Ikkiho vyzvedl a tentokrát si byl stoprocentně jistý, že má toho pravého. Ikki byl trochu překvapený, že ho doma čekal dvojník, ale brzy si na něho zvykl. Rodina se rozhodla si Paola nechat, i když se jejich původní člen rodiny našel.

„Rozhodli jsme se, že si toho „podvodníka“ necháme. Paolo byl bezdomovec, ale teď díky němu všechno působí kompletněji. I on si zaslouží domov,“ řekla Eduardo pro The Dodo. Ikki má svého náhradníka rád a chovají se jako bráchové. „Jsem moc rád, že je mám, byl to omyl, který skončil skvěle.“

Tagy: