Brutální vražda dívky v Británii: Ubodal ji autista. Zatmělo se mi před očima, řekl u soudu

Soud uznal vinným 17letého mladíka, který měl v lednu loňského roku celkem 36 ranami nožem zavraždit 15letou Holly Newtonovou v ulicích britského Hexhamu. Během jednání se přiznal k tomu, že dívku zabil neúmyslně ve chvíli, kdy se mu „zatmělo před očima“. Mladík trpí psychickými problémy a byl mu diagnostikován autismus, na okamžiky vraždy si podle svých slov nepamatuje, píše deník The Guardian. U soudu promluvila také matka oběti, která na útočníka upozorňovala policii ještě před jeho hrůzným činem.

Útočník nejprve u soudu podle The Guardianu řekl, že na Holly zaútočit nechtěl, naopak toužil ukončit svůj vlastní život. Pak ho ale ovládl vztek. Dětství podle svých slov neměl nejrůžovější – v rodině ho bili páskem nebo bačkorami a v hlavě se mu rojily „černé myšlenky“.

ČTĚTE TAKÉ: Zabil rodiče i psa, těla znetvořil. Vraha z Kalifornie zastavila až střelba, ze záběrů mrazí

Holly utrpěla celkem 36 bodných i řezných ran nožem, když se se svými přáteli po škole vydala na nákupy. Mladík ji měl sledovat přes tři čtvrtě hodiny a hrůzný čin spáchal, když vyšla z pizzerie, píše web SkyNews.com. Jeden z kamarádů oběti se na útočníka vrhnul, ten ho ale čtyřikrát bodnul do stehna a ramene. Napadený musel být operován, ale podařilo se ho zachránit.

Záchranáři Holly převezli do nemocnice Royal Victoria v Newcastle, svým zraněním však nakonec podlehla. Další soudní přelíčení, kde se obžalovaný dozví výši trestu, proběhne 31. října v Newcastlu.

Rodina Newtonových pachatele znala. Matka dokonce zalarmovala policii, protože se den před vraždou náhle objevil před jejich domem v Haltwhistlu. Žena pro BBC uvedla, že ji dcera „uprosila“, aby ji v osudný den pustila s kamarády po škole do města. „Největší chyba v mém životě,“ prohlásila.

„Milovala zvířata. Každé ráno k ní chodila její kočka Maxi a před dveřmi do jejího pokoje mňoukala, dokud Holly nevstala a nepustila ji k sobě do postele,“ líčila matka u soudu. „Maxi to dodnes pořád dělává, ale Holly jí už nikdy neotevře,“ dodala.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Agresivní pes napadl dva chlapce na Slovensku. Majitel zvířete je pak i zmlátil, tvrdí svědci

Tagy: